"Op de grote stille heide": 22 aug 2019. De 'Nieuwe Wensnatuur'? Geen hagedis te bekennen, afgestorven boomwortels, landbouwplastic en een enkele piezel van een braamstruik. Hier was dus ooit een mooi stukje bos, waar je kon genieten van de 'Klapstoelnatuur' (zie tekst 26 april 2019 over verschil 'Wensnatuur' en 'Klapstoelnatuur').
Aan de overzijde van het rampgebied hoe de heide zou moeten worden. Hier is het op 22 aug 2019 nauwelijks om vrolijker van te worden. De stikstof in de lucht heeft van de heide een grasveld gemaakt. Zo ziet de 'Nieuwe Wensnatuur' er dus in de praktijk uit.
En nu maar studenten, scholieren en andere vrijwilligers lokken om berkenboompjes te rooien, gras te wieden, met als doel de 'Natuur' een handje te helpen. Nou ja, vooruit dan: op naar de schooltuintjes in het Springendal. Nu nog een kabelbaantje, klimhutten en e-bike oplaadstations en Staatsbosbeheer is klaar. Joepie!
Klapstoeltje is btw van FSC Aacacia hout.
Update 06 sep 2019:
Kom je dit tegen: 'groenvrij opleveren'. Huh? Ja die kreet bestaat dus echt. Heeft Staatsbosbeheer hier haar ideeën bij opgedaan: in de onroerend goed sector? Tja het gaat hier even niet om het Springendal, maar toch, zo wordt er dus door Provincies gedacht.
'Provincie tikt Midden-Groningen op de vingers voor illegale kap bij Westerbroek'. Bron: DvhN 06 sep 2019
"De gemeente wilde het voormalige gronddepot van de gemeente Hoogezand-Sappemeer verkopen en had de potentiële koper beloofd dit groenvrij op te leveren."
Zo erg vindt de Provincie het nou trouwens ook weer niet:
"De provincie tikt Midden-Groningen weliswaar op de vingers, maar stelt ook dat het gedrag van de gemeente als goedwillend wordt beschouwd."
'Goedwillend' sloopt onze overheid de natuur als een commerciële projectontwikkelaar, die in 2019 zijn objecten 'groenvrij' oplevert. Dat levert kennelijk meer geld op. Het is toch niet te geloven?