Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | Tennis Europe Nations Challenge | 2019 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD Haren

Van 25 - 28 jul 2019 vind bij TSH in Haren het 'Tennis Europe Nations Challenge by HEAD' Qualifications plaats.

The Tennis Europe Nations Challenge by HEAD was launched in 2007 in response to popular demand from member nations for a European team championship event for the 12 & Under age group.
The event takes place on clay courts in late July and early August, and follows a format similar to the other European junior team events, with a qualifying competition held at four venues for boys and four venues for girls, from each of which two teams advance to the final rounds. Both the qualifying and final rounds feature eight teams playing each other in a round-robin format over four days.

Kijk voor de loting, schema's en uitslagen bij:
Boys: 'Zone C B12 2019 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD'.
Girls: 'Zone D G12 2019 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD'.

De Nederlandse ploegen:
Boys:
Team captain: Alex Reijnders
Thijs Boogaard
Mees Röttgering
Hidde Schoenmakers

Girls:
Team captain: Kelvin Nieberg
Britt Du Pree
Lina Ilahi
Senna van den Heuvel

Na de poulewedstrijden volgen zondag de kruisfinales tussen de poules; nummer een tegen twee en omgekeerd. De winnaars gaan door naar de eindronde voor de Europese titel (foto alle finaleteams Girls 2018).

Update 25 jul 2019:
Een hete start van de Nations Challenge met ook op de banen van TSH in Haren hitterecords.
De Girls van Netherlands wisten de hindernissen knap te overwinnen en versloegen Denmark met 3-0. Belgium en Great Britain, in mijn ogen kanshebbers voor de finales, bleven eveneens in de race met zeges op respectievelijk Luxembourg en Ukraine.
De Nederlandse Boys kenden ook een goede start en wonnen met 3-0 van Latvia. Thijs Boogaard en Hidde Schoenmakers zorgden voor de punten. De gehele Nederlandse jongensselectie stond vorige week ook al op de banen van Haren tijdens het 'Axians JRT Haren 2019' en wie weet versterkte dat wel een beetje het 'thuisgevoel'.

Update 26 jul 2019:
Geen foto's vandaag (camera heeft geen airco), maar wel mooie resultaten van de Nederlandse Girls en Boys. Twee 3-0 overwinningen in de poulewedstrijden op rij. Nederland dus koploper in beide categoriën.
De Girls delen deze positie met de Belgen en mogen morgen in een onderling duel uitmaken wie poulewinaar wordt. Beide ploegen zijn al wel zeker van de kruisfinales op zondag. Het ziet er naar uit dat de kruisfinales zullen gaan tussen deze twee ploegen met in de andere poule Great Britain en de Ukraine.
De Nederlandse Boys spelen morgen tegen Turkey en de Belgen tegen Latvia. In deze poule zijn nog meerdere ploegen in de race voor de finales. In de andere poule staat Italy op kop en eindigt zeker als poulewinnaar, terwijl Finland en Estonia morgen mogen uitmaken wie door gaat naar de Play-offs.

Update 27 jul 2019:
Netherlands deed het goed in de laatste poulewedstrijden.
De Girls versloegen in een spannende ontmoeting Belgium met 2-1, bleven daarmee ongeslagen en werden dus poulewinnaar. Bij de Belgen speelde Lauren Seye geen enkelspel, zij werd 'gespaard' voor de kruisfinales op zondag. Nederland treft daarin morgen Ukraine. Belgium mag het opnemen tegen Great Britain.
'Onze' Boys wonnen met 3-0 van Turkey en bleven daarmee in drie rondes ongeslagen en verspeelden zefs geen punt. Zij treffen in de kruisfinale Finland. De andere wedstrijd zal gaan tussen Italy en Belgium.

Update 28 jul 2019:
'Play-off Girls'
'Play-off Boys'
De wedstrijden beginnen om 9.00 uur.
Het zat Nederland niet mee in de Play-offs.
De Girls van Netherlands verloren de beide enkelspelen tegen de sterke ploeg van Ukraine vrij kansloos en daarmee was de strijd al beslist. Ukraine had met onder meer Yelyzaveta Kotliar sterke speelsters in huis. In de andere kruisfinale versloeg Great Britain de Girls van Belgium ook al met grote overmacht. Met Minge Xu en Hepbzibah Oluwadare had Great Britain ook een sterk team naar Haren afgevaardigd.
De Nederlandse Boys kregen wel zicht op een Europese finaleplaats, maar verspeelden de kansen op een paar cruciale momenten. Zo gingen er in de supertiebreak van de beslissende dubbel drie matchpoints op rij verloren. Finland gaat dankzij deze overwinning door naar de Europese finales, samen met Italy, dat Belgium de baas bleef.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.

Even ter herinnering en als 'opwarmertje':
'2018 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD Haren'.
'2017 Tennis Europe Nations Challenge by Head Haren'.