Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | Tennis Europe Nations Challenge | 2018 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD Haren

Van 26 t/m 29 juli TSH in Haren:
2018 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD.
Tennis Europe Nations Challenge by HEAD - Qualifying Rounds.

The Tennis Europe Nations Challenge by HEAD was launched in 2007 in response to popular demand from member nations for a European team championship event for the 12 & Under age group.
The event takes place on clay courts in late July and early August, and follows a format similar to the other European junior team events, with a qualifying competition held at four venues for boys and four venues for girls, from each of which two teams advance to the final rounds. Both the qualifying and final rounds feature eight teams playing each other in a round-robin format over four days.

2018 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD: Girls
2018 Tennis Europe Nations Challenge by HEAD: Boys

Netherlands G12
Team captain: Kelvin Nieberg
Britt Du Pree
Loes Ebeling Koning
Rose Marie Nijkamp

Netherlands B12
Team captain: Alex Reijnders
Manvydas Balciunas
Pieter De Lange
Emanuel Jessy Tan

Poulestand G12 Group A
Poulestand B12 Group B

Na de poulewedstrijden volgen zondag de kruisfinales tussen de poules; nummer een tegen twee en omgekeerd. De winnaars gaan door naar de eindronde voor de Europese titel.

Update 26 jul 2018:
Dankzij een 3-0 overwinning op Luxemburg gaan de Nederlandse jongens aan de leiding in de poule.
Bij de meiden won Nederland met 2-1 van Denemarken en staat de ploeg nu achter de Belgische meiden op de tweede plaats.

Update 27 jul 2018:
De Nederlandse meiden boekten vandaag een 3-0 zege op Turkije en gaan daarmee aan de leiding in hun poule. Morgen treffen ze België, dat een 3-0 overwinning nodig heeft om nog kans te maken op de kruisfinales. De Belgische ploeg verloor met 2-1 van Denemarken. Nederland, België en Denemarken mogen morgen uitmaken welke twee ploegen doorgaan.
Dankzij een 2-1 zege op Letland nestelden de Nederlandse jongens zich op de tweede plaats in de poule achter Zwitserland. Morgen spelen die twee tegen elkaar. Beide ploegen gaan door naar de kruisfinales, maar het onderlinge resultaat zal bepalen wie de tegenstander zondag wordt.

Update 28 jul 2018:
Zowel de Nederlandse meiden als de jongens zijn als poulewinnaar geëindigd. De jongens versloegen Zwitserland met 2-1 en de meiden bleven, ook met 2-1, de baas over België.
Morgen staan de kruisfinales op het programma.
De Nederlandse meiden treden daarin aan tegen Wit-Rusland. In de andere kruisfinale treft Groot-Brittannië Denemarken. Bij de jongens gaat Nederland het opnemen tegen Kroatië. België werd poulewinnaar in de andere groep en speelt tegen Zwitserland om een plek in het eindtoernooi, dat van 9 t/m 12 augustus in Frankrijk gespeeld wordt.

Update 29 jul 2018:
De Nederlandse meiden plaatsten zich dankzij een overwinning op Wit-Rusland voor de eindronde op Corsica. Britt du Pree en Rose Marie Nijkamp wonnen beiden hun enkelspel, waarmee de strijd beslist was.
De jongens gingen in een spannend duel met Kroatië ten onder. Na de nederlaag van Pieter de Lange was alle hoop gevestigd op Manvydas Balciunas om de stand weer in evenwicht te brengen. Manvydas ging evenwel, dapper strijdend, toch in drie sets ten onder.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.