Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | NRT | 2020 REO StaanArbo NRT Open

Van 03 t/m 09 aug 2020 staat in Roden het REO StaanArbo NRT**** Open 2020 op het programma.
Het belooft dit jaar een erg sterk bezet toernooi te worden. Vanwege de corona-perikelen stond de afgelopen periode het wedstrijdtennis wereldwijd grotendeels stil en ook in Nederland werden veel evenementen geannuleerd. Zo verdwenen de ITF toernooien van Oldenzaal en Haren van de lijst.
Vandaag ging in Palermo het circus weer van start bij de profs: 'Alles goed geregeld, voel me veilig' Bron: NOS 03 aug 2020
"Strikte protocollen moeten ervoor zorgen dat alle speelsters, scheidsrechters en officials veilig én gezond de Italiaanse week doorkomen, hetgeen de opmaat kan zijn voor een brede internationale herstart van het tenniscircuit."
Hoe REO (REO StaanArbo NRT Open op Facebook) het gaat aanpakken moet nog blijken. Het is wel  de vraag of het verstandig is een dergelijk evenement, met veel deelnemers en met meestal een flinke publieke belangstelling van met name oudere toeschouwers, te organiseren, zeker gezien de forse toename van het aantal besmettingen de afgelopen weken, ook in Nederland.

Over het NRT van REO schreef Symen Bosma dit: 'Ongekende luxe voor REO: beste Nederlandse tennissers naar Roden door corona'
"Het is een deelnemersveld waar de tennisfan zijn vingers bij aflikt. Botic van de Zandschulp en Tallon Griekspoor, de nummers 2 en 3 van de Nederlandse ranglijst, maken binnenkort hun opwachting op de banen van REO in Roden."  Bron: DvhN 24 jul 2020
Niemand minder dan de winnaar van het '2019 SportStroom World Tennis Tour Haren' , Jesper de Jong, staat er verder op de acceptatielijst bij de mannen. Bij de vrouwen staan naast de nummer 3 van Nederland Lesley Pattinama-Kerkhove ook nog eens twee kersverse Nationale Jeugdkampioenen genoteerd: Anouk Koevermans (t/m 16 jaar) en Bente Spee (t/m 18 jaar).

Update 05 aug 2020:
In het speelschema bij de mannen vinden we Botic van de Zandschulp en Jesper de Jong niet meer terug. Wel staat de kersverse kampioen van de NK Gijs Brouwer in het schema. Bij de vrouwen ontbreekt Lesley Pattinama-Kerkhove en staat Diana Chehoudi nu als favoriet genoteerd.

Update 07 aug 2020:
Het toernooi is gevorderd tot de halve finales, waarin twee local heroes morgen, 08 aug, aan de start zullen verschijnen.
Bij de mannen sloeg Niels Visker zich met  6-4, 5-7 en 7-6, knap langs een oude bekende in het NRT-circuit: Jasper Smit. Visker mag het morgen om 12.00u opnemen tegen de toernooifavoriet Tallon Griekspoor.
Bij de vrouwen slaagde Jasmijn Gimbrère erin zich te plaatsen voor de halve finales ten koste van Isabelle Haverlag. Gimbrère staat nu genoteerd om 10.00u in het programma van zaterdag voor haar ontmoeting met de favoriet bij de vrouwen Diana Chehoudi.

Update 08 aug 2020:
Jasmijn Gimbrère zorgde voor een knappe verrassing door de toernooifavoriet Diana Chehoudi met 6-1, 6-3 te verslaan. Zondag treft ze in de finale Anouk Koevermans, de Nederlands Jeugd Kampioene t/m 16 jaar van 2020. Koevermans versloeg in de halve finale Eylisia Pool.
Niels Visker ging eervol ten onder tegen de favoriet in Roden Tallon Griekspoor, de nummer drie op de Nationale Ranglijst bij de mannen. Griekspoor neemt het morgen op tegen Tim van Rijthoven.

Update 09 aug 2020:
De belangstelling voor de finales in Roden was zo groot dat er een stevige rij wachtenden in de schaduw van de struiken in de file moest staan om een van de tweehonderdvijtig toegangsplaatsen te bemachtigen. Vanwege de corona-maatregelen werden er niet meer mensen toegelaten op het park. Grappenmakers kwamen op de proppen dat het niet hoeven achterlaten van contactgegevens op het park van REO een terechte keuze was: "We kennen elkaar allemaal en ik weet een mogelijke 'spreader' wel te vinden hoor!"
Voormalig jeugdspeelster van REO Jasmijn Gimbrère pakte de titel van het sterk bezette  REO StaanArbo NRT*** Open 2020. Stéphanie Visscher (3), in de eerste ronde, Isabelle Haverlag in de kwartfinale en de titelverdedigster van het toernooi Diana Chehoudi (1), in de halve finale, werden achtereenvolgend eerder al aan de zegekar gebonden. In de finale moest de nummer twee, de Nationaal Jeugd Kampioene van 2020 t/m 16 jaar Anouk Koevermans, eraan geloven. Het werd 6-4 en 6-2 voor Gimbrère, die veel progressie blijkt te hebben geboekt de afgelopen tijd.
Bij de mannen ging de als tweede geplaatste Tim van Rijthoven (2) er met de titel vandoor. Hij versloeg Tallon Griekspoor (1) met tweemaal 6-4.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.