Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | NRT | 2019 REO StaanArbo NRT Open

Van 05 t/m 11 aug wordt bij REO in Roden het REO StaanArbo NRT***'**** Open 2019 gespeeld. Bij de vrouwen is het een driesterren toernooi, bij de mannen telt het maar liefst vier sterren. Zie ook: REO Tennis en 2019 REO StaanArbo NRT Open op Facebook.
Acceptatie vrouwen.
Acceptatie mannen.

Update 06 aug 2019:
Morgen gaat het hoofdtoernooi van start met de mannen. Jasper Smit staat als eerste geplaatst, Jesse Timmermans als nummer twee. Alban Meuffels en Tim van Terheijden staan als de nummers drie en vier. De kersverse Nederlands Kampioen t/m 18 jaar Niels Visker mag het morgen direct opnemen tegen Jesse Timmermans (2).
Een dag later gaan de vrouwen van start. Annelou Nab voert de lijst aan, gevolgd door Diana Chehoudi (2), Nina Kruijer (3) en Jasmijn Gimbrère (4).

Update 07 aug 2019:
Geen grote verrassingen in de eerste ronde bij de mannen. Jasper Smit (1) ontdeed zich in twee sets van Igor Straatsma, 6-2, 6-1. Onze kersverse Nationaal Jeugdkampioen t/m 18 jaar Niels Visker bood Jesse Timmermans (2) flink tegenstand, maar trok toch net aan het kortste eind: 4-6, 6-7.

Update 08 aug 2019:
Vandaag de eerste ronde bij de vrouwen. Nina Kruijer (3) werd uitgeschakeld door Anouk Koevermans, terwijl de overige topfavorieten overeind bleven. Annelou Nab (1) ontsnapte tegen de geroutineerde Leonie Guijt, die haar goede tennis van de eerste set vanwege een beenblessure niet vol wist te houden. Diana Chehoudi (2) en Jasmijn Gimbrère (4) wonnen in twee sets van resp. Laura Rijkers en Tirza Griffejoen.
Bij de mannen sneuvelde in de tweede ronde Tim van Terheijden (4) tegen de vooral ook mentaal sterke Stijn Slump, 6-2, 6-3. Alle andere toppers wisten door te dringen tot de kwartfinales, die morgen op het programma staan. De gebroeders Jans, de local heroes van REO, trokken aardig wat publiek. Sander ging kansloos ten onder tegen de favoriet Jasper Smit, 6-1, 6-1. Jarno kon goed meekomen met Tom Clavel, maar op de belangrijke momenten was zijn spel net niet stabiel genoeg om de kansen die er lagen ook echt te kunnen verzilveren, 5-7, 5-7.
Met Fleur Eggink en Jasmijn Gimbrère heeft het toernooi nog twee lokale sterren bij de vrouwen in de strijd. Zij spelen morgen de kwartfinales.

Update 09 aug 2019:
Regen gooide vandaag een beetje roet in het eten.
Zowel bij de vrouwen als bij de mannen kon maar de helft van het programma afgewerkt worden.
Jasmijn Gimbrère (4) kwam wel op de baan en versloeg in twee sets, 6-2, 6-2, Chanel Janssen. Haar tegenstandster morgen in de halve finale is Diana Chehoudi (2), die eveneens een twee sets overwinning boekte. Ze versloeg Noesjka Brink met 6-4, 6-4. In de andere helft worden morgen eerst nog twee kwartfinales ingehaald.
Bij de mannen hetzelfde verhaal: morgen twee in te halen kwartfinales, gevolgd door de halve finales. Vandaag sloeg Jasper Smit, 6-2, 7-6(3), zich langs Amadatus Admiraal en Alban Meuffels (3) schakelde Tom Clavel uit met 6-2, 7-5.

Update 10 aug 2019:
Een mooie wedstrijddag met prachtige kwart- en halve finales in een zware zomerstorm.
Bij de vrouwen drongen Diana Chehoudi (2), via Jasmijn Gimbrère in de halve finale en Anouk Koevermans door tot de finale. Dat ging bij de laatste ten koste van Bo Luttikhuis in de kwart- en middels een twee sets overwinning op de toernooifavoriet Annelou Nab (1) in de halve finale.
Bij de mannen sneuvelden de beide favorieten voortijdig. Jasper Smit (1) legde het af tegen Alban Meuffels (7) met forse cijfers: 4-6, 0-6. Ook Jesse Timmermans moest er al in de kwartfinale aan geloven. Marc Dijkhuizen (5/WC) sleepte er in een lange driesetter de winst uit, om vervolgens vrij eenvoudig ook Dax Donders te verslaan.
Het programma voor zondag:
12:00    DE ***    Anouk Koevermans-Diana Chehoudi [2]
13:30    HE ****  Alban Meuffels [3]-Marc Dijkhuizen [5]

Update 11 aug 2019:
Een prachtige finaledag met sterk tennis.
De dag begon met de overwinning in het vrouwen dubbelspel van voormalig 1e teamspeelster van Cream Crackers Jasmijn Gimbrère samen met Laura Rijkers op, ook al een bekende uit het Noorden,  Fleur Eggink en Bo Luttikhuis.
Vervolgens ging de vrouwen enkelspelfinale van start. Diana Chehoudi (2) kende weinig problemen met het vijftienjarige talent Anouk Koevermans, dat gisteren nog favoriet Annelou Nab (1) uit het toernooi kegelde. Al met al zagen we in Roden sterk vrouwentennis.
Bij de mannen waren Jasper Smit (1) en Jesse Timmermans (2) al uitgeschakeld en het beloofde een spannende aangelegenheid te worden tussen Marc Dijkhuizen, met een Wild Card toegelaten en de geroutineerde Alban Meuffels. Meuffels bleek evenwel niet helemaal fit en Dijkhuizen kende geen genade en won verdiend met 6-3, 6-3.
Het afsluitende mannendubbel werd gewonnen door Tim van Terheijden en Jesse Timmermans. Ze versloegen de beide finalisten uit de enkelspel finale in een spannende driesetter.

Spelers, speelsters en organisatie wil ik hierbij bedanken dat ik deze reportage bij REO mocht maken!

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.