Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | Noordelijke Tennis Clubs | TAM | TAM naar Hoofdklasse 2018

03 jun 2018:
TAM gaat op zinderende slotdag door naar de Hoofdklasse Zondag Gemengd van de KNLTB.
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.

Het uitgangspunt bij aanvang:
TAM trad thuis aan tegen degradatiekandidaat Ready-Oldenzaal. Cream Crackers speelde uit tegen middenmoter Daisy uit Apeldoorn. Het verschil tussen beide ploegen was een punt in het voordeel van Cream Crackers.
Wat vooraf ging:
Een week eerder stond Cream Crackers nog drie punten voor op TAM. Mede geïnspireerd door kopman Job van Eijk en hartstochtelijk aangemoedigd door het thuispubliek boog TAM een 3-0 achterstand om in een 5-3 overwinning. Had Cream Crackers een enkele matchpoint verzilverd, dan was promotie vrijwel zeker geweest. Maar TAM ontsnapte miraculeus.
De ontknoping:
Ready-Oldenzaal trad op maximale oorlogssterkte aan met Ilco van Buuren en de Duitse Vivien Sandberg. De schrik zat er onmiddellijk goed in en sommigen spraken al over 'competitievervalsing'. Al snel bleek dat Ready-Oldenzaal evenmin te spreken was over 'gelijke kansen', dit vanwege de Smashcourtbanen, die toch wel even heel anders spelen dan het traditonele gravel. Reglementair was het van beide partijen allemaal gewoon in orde.
Wat eigenlijk niemand voor mogelijk had gehouden gebeurde. Daniëlle Koetje zette in twee sets de Duitse Vivien Sandberg opzij, die vaak alle kanten uitgleed op de gladde baan. Ook Nikki Luttikhuis van Ready-Oldenzaal kon aanvankelijk haar draai totaal niet vinden. Tot grote verrassing van het publiek pakte Celine Koets de eerste set met maar liefst 6-1. Luttikhuis herpakte zich goed in de tweede set en liep via 6-2 uit naar 5-1 in de derde. Koets veranderde van tactiek, ging zware spinballen slaan, maar bleef ook gaan voor haar kansen. Luttikhuis raakte van slag en zou niet meer terugkomen. Het werd een heroïsche en verdiende zege voor Koets. TAM kwam daarmee, tot ieders complete verrassing op 2-0. Het huzarenstukje van Celine Koets zou haar, achteraf gezien, tot de heldin van de dag maken.
In de aansluitende herenenkelspelen werden de punten gedeeld. Job van Eijk kon het niet trekken tegen Ilco van Buuren, die 'op waarde' zijn potje keurig won. Ingmar Scholte pakte wel de winst en daarmee kwam TAM op 3-1 uit de singles.
In Apeldoorn ging het ook voorspoedig met de Stad Groninger Cream Crackers. Zij kwamen eveneens met 3-1 uit de enkelspelen en liepen vervolgens door naar 5-1.
In Paddepoel gingen de dubbels de baan op, in de wetenschap dat Ready-Oldenzaal niet meer genoeg punten zou kunnen verzamelen om degradatie te ontlopen. TAM profiteerde maximaal van de omstandigheden en kwam eveneens op een 5-1 voorsprong.
Het zou dus op de laatste twee gemengddubbels aan komen. Uit Apeldoorn kwam het bericht dat de laatste mixed in de supertiebreak met 5-7 achterstond. En deze partij ging vervolgens ook verloren. Cream Crackers won met 6-2.
TAM voltooide vervolgens het huzarenstukje door beide gemengddubbels te winnen en kwam daarmee op gelijke hoogte met Cream Crackers. Vanwege de overwinning een week eerder op de concurrent werd het TAM waar 'de Hoofdklasse op wachtte'.
Voor het eerst sinds jaren dus weer een Groninger team in de Hoofdklasse van de Gemengde Zondag Competitie, de op een na hoogste klasse, na de Eredivisie. TAM wordt daarmee de hoogstspelende vereniging in de drie Noordelijke Provincies.
Uitslagen KNLTB.
In de andere media:
05 jun 2018:
'Het noordelijke tennis staat er eigenlijk best goed op'. Symen Bosma in het DvhN op 05 jun 2018.
03 jun 2018:
'TAM is kampioen in de eerste klasse! De studententennissers winnen met 7-1 van Ready Oldenzaal'. Bron DvhNSport 03 jun 2018.
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.