Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2019 Broekhuis Peugeot World Tennis Tour Oldenzaal

Van 12 t/m 18 aug 2019 wordt op tennispark Kalpheupink bij 'OLTC Ready' in Oldenzaal het Broekhuis Peugeot World Tennis Tour Oldenzaal gespeeld. Er wordt zowel door de vrouwen als door de mannen gespeeld.
Voor meer info:
'ITF World Tennis Tour W15 Oldenzaal' (Women)
'ITF World Tennis Tour M15 Oldenzaal' (Men)
Zie op ITF site ook de knop: 'Live'.

Update 07 aug 2019:
'Tom Okker te gast in Oldenzaal bij primeur Oldstars tennis'. Bron: Tubantia 07 aug 2019. (Voor de jonge talenten: 'Tom Okker' op Wikipedia) Meer 'Oldstars Tennis Oldenzaal'.

Update 09 aug 2019:
Op de site van 'OLTC Ready' valt te lezen dat op zaterdag 10 aug vanaf 11.00 uur Pre-kwalificaties gespeeld zullen worden.

Update 10 aug 2019:
'Wildcards voor Eleveld en zoon Krajicek in Oldenzaal'. Bron: Tubantia 10 aug 2019. (Voor de jonge talenten: 'Richard Krajicek' op Wikipedia)
Tot de noordelijke spelers die op eigen kracht, op grond van eerdere prestaties, in het hoofdtoernooi uitkomen behoren bij de mannen onder meer Niels Lootsma, Max Houkes en Sidané Pontjodikromo. Bij de vrouwen zal het afhangen van de kwalificatiewedstrijden.

Update 11 aug 2019:
Drie speelsters die in Roden aan het NRT deelnamen verschijnen morgen aan de start in de kwalificaties van het WTT in Oldenzaal. Wild Cards zijn er voor Anouk Koevermans en Jasmijn Gimbrère, terwijl winnares Diana Chehoudi op grond van haar behaalde resultaten is toegelaten.
Bij de mannen zien we onder meer Dax Donders terug.

Update 13 aug 2019:
Vandaag een lastige dag om het overzicht een beetje te behouden: de laatste potjes uit de kwalificaties, maar ook al een aantal partijen in het hoofdtoernooi op de baan.
Bij de vrouwen sneuvelde Jasmijn Gimbrère in de voorlaatste ronde tegen de Turkse Melis Sezer, na winst in de eerste ronde tegen Dewi Dijkman. Toernooiwinnares van het NRT*** in Roden Diana Chehoudi lukte het als enige Nederlandse het hoofdtoernooi te bereiken.
Bij de mannen slaagde Mattheo Knoop, spelend bij MLTC Meppel, erin door de kwalificatie te komen.
Het hoofdtoernooi ging vandaag ook al van start.
Eylisia Pool, spelend voor MLTC Meppel, bereikte de tweede ronde bij de vrouwen. In het mannentoernooi drong Sidané Pontjodikromo door tot de tweede ronde. Emmenaar Max Houkes ging in drie sets ten onder tegen Colin van Beem.
Morgen treden onder meer de regionale toppers Niels Visker, tegen Mattheo Knoop, en Niels Lootsma (1) aan.

Update 14 aug 2019:
Het belangrijkste nieuws van vandaag was het feit dat zowel bij de vrouwen als bij de mannen de topfavoriet eruit vloog. De Amerikaanse Chiara Scholl (1) verloor met 6-2, 6-1 van de Italiaanse Federica Arcidiacono. De Nederlandse troef bij de mannen Niels Lootsma (1) begon sterk tegen zijn landgenoot Zachary Eisinger, maar langzaam maar zeker sortte zijn spel toch in. Het werd een driesets zege voor Eisinger: 6-7(4), 6-3 en 6-1. Niels Visker, de Nationaal Kampioen t/m 18 jaar verloor in de avond met 6-3 en 6-4 van Mattheo Knoop, speler van onder meer MLTC Meppel en TC Suthwalda.

Update 16 aug 2019:
De dag van de kwartfinales, voor velen vaak de interessantste en sfeervolste dag van een toernooi. Er was genoeg mooi en spectaculair tennis om van te genieten. Op het Centre Court werden twee partijen gespeeld van het vrouwenschema en een mannenpartij.
De Turkse Ipek Oz (2) won vrij eenvoudig van Daria Vidmanova, 6-4, 6-2. Het Nederlandse onderonsje tussen Cindy Burger (8) en Suzan Lamens (4) werd een driesetter waarin Burger aan het langste einde trok: 6-3, 3-6, 6-2.
Bij de mannen stonden de Nederlanders Ryan Nijboer (2) en Colin van Beem (8) tegenover elkaar. De eerste set verliep spannend en werd gewonnen door Nijboer middels een tiebreak. In de tweede set leek de weerstand van Van Beem wat gebroken en Nijboer finishte met 6-2.
Spectaculair verliep de strijd tussen Amadatus Admiraal en Michiel de Krom (7) op de naastgelegen baan. De Krom trok de eerste set naar zich toe en kwam in de tweede tot matchpoint, of was het tot en met matchpoint? Beide spelers wilden elkaar de hand schudden, maar de scheidsrechter besliste anders. De set eindigde in een zinderende tiebreak, die door Admiraal werd gewonnen. Ondanks de zware teleurstelling voor De Krom ging het gevecht ook in de derde set door totdat Admiraal uiteindelijk de set met 7-5 pakte.
Morgen de halve finales bij zowel de vrouwen als de mannen.
Vrouwen:
Eva Vedder (5 NED) - Cindy Burger (8 NED)
Julia Kimmelmann (Q GER) - Ipek Oz (2 TUR)
Mannen:
Bart Stevens (NED) - Amadatus Admiraal (NED)
Ryan Nijboer (2 NED) - Jesper de Jong (3 NED)

Update 18 aug 2019:
Een prachtige finaledag van het 2019 Broekhuis Peugeot World Tennis Tour Oldenzaal, met goed tennis en net op tijd de opklaringen om het toernooi op het gravel te kunnen uitspelen.
Cindy Burger (8) liet zien weer terug te zijn na een tijdlang geplaagd te zijn door blessureleed. Tegen de Turkse Ipek Oz (2) werd het wel een driesetter, maar in de tweede en derde set was de 27-jarige Burger overtuigend de sterkste.
De 19-jarige Jesper de Jong (3) was de sterkste bij de mannen en won zijn eerste titel op dit ITF niveau. Maar ook de runner-up, zijn ongeplaatste leeftijdgenoot Amadatus Admiraal, kon terug kijken op een geslaagd toernooi. Hij bereikte voor het eerst in zijn carrière de finale in deze categorie van het internationale tennis.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.