Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2018 Rabobank Oldenzaal Future

Van 13 t/m 19 aug vindt op het tennispark Kalheupink bij OLTC Ready in Oldenzaal het Rabobank Oldenzaal Future 2018 plaats.
Uitslagen en schema's zijn hier te vinden:
Rabobank Oldenzaal Future 2018 vrouwen
Rabobank Oldenzaal Future 2018 mannen

Update 14 aug 2018:
Een kleine impressie uit de eerste ronde bij de mannen.
Noordeling Niels Lootsma versloeg met ruime cijfers Marc Dijkhuizen.
Wedstrijd van de dag bij de mannen was ongetwijfeld die tussen de oorspronkelijk uit Groningen afkomstige Sidané Pontjodikromo en de als eerste geplaatste Belg Yannick Mertens. Mertens heeft een aardige staat van dienst achter de rug, met zeges in tal van Futures, maar echt doorgebroken naar de absolute wereldtop is hij nooit. Pontjodikromo staat juist aan het begin van zijn internationale carrière en boekte dit seizoen al een finaleplaats en vorige week nog een plek in de halve finales in Eupen (Bel).
Het werd een enerverende partij. Mertens pakte de eerste set, waarin Pontjodikromo een beetje moeizaam op gang leek te komen. De tweede set ging knap naar de leerling van Tjerk Bogtstra. In de beslissende derde set liep Pontjodikromo uit naar een 3-2 voorsprong, toen zijn tegenstander zich liet behandelen vanwege een blessure. Het duurde allemaal wat lang en achteraf zou blijken dat de noodgedwongen onderbreking Pontjodikromo geen goed had gedaan. Hij liep nog uit naar 4-2, maar de kramp sloeg nu op meerdere fronten tegelijk toe. Verzorging mocht niet meer baten en zo ontsnapte de Belg aan een vroegtijdige uitschakeling.

Update 16 aug 2018:
Bij de mannen drongen twee Noordelingen door tot de kwartfinales. Eerst versloeg Niels Lootsma zijn landgenoot Michiel de Krom in een driesetter en vervolgens was het Max Houkes die zich ten koste van de als zevende geplaatste Duitser Christoph Negritu bij de laatse acht schaarde. Het toeval wil dat de twee het nu tegen elkaar zullen opnemen en voor een van hen dus een halve finaleplaats zeker is. Houkes had zich via de kwalificaties geplaatst voor het hoofdtoernooi en sleept met deze prestatie tot zover zijn eerste ATP punten in de wacht. Lootsma pakt ook weer de nodige punten en is bezig met een zo te zien succesvol 2018, met onder meer een kwartfinaleplaats onlangs in Amstelveen.

Update 17 aug 2018:
Dag van de kwartfinales. Als enige Nederlander sloeg Niels Lootsma zich via een overwinning op Max Houkes naar de halve finale bij de mannen. Jesper de Jong werd in zijn kwartfinalewedstrijd door de scheidsrechter gediskwalificeerd. Bij de vrouwen walste Arianne Hartono met tweemaal 6-0 over de runner-up van de NJK t/m 18 jaar 2018, Stéphanie Visscher. Met Niels Lootsma dus nog twee Nederlanders in de strijd.

Update 18 aug 2018:
Niels Lootsma en Arianne Hartono slagen er allebei in om door te dringen tot de finale van het Rabobank Oldenzaal Future 2018. Lootsma won met degelijk tennis van de Japanner Kazuki Nishiwaki en Hartono speelde eveneens steady tegen de Duitse Tayisiya Morderger, die als nummer drie geplaatst stond.

Update 19 aug 2018:
Het mocht helaas niet zo zijn dat er een Nederlands succes gevierd kon worden op de finaledag. De Belgische Greet Minnen was vandaag te sterk voor Arianne Hartono en Niels Lootsma liep al vroeg in de eerste set een blessure op die hem deed besluiten de strijd te staken tegen de Bulgaar Aleksander Lazov. Een teleurstelling voor iedereen: vooral natuurlijk voor Lootsma zelf, die een sterke week had, voor de organisatie en voor het publiek dat zich in het zonnetje opmaakte voor een mooie afsluiting van het toernooi.

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.