Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2018 Future Haren

Van 27 aug t/m 2 sept wordt bij TSH in Haren een Future toernooi gespeeld voor zowel vrouwen als mannen.
Het toernooi heeft een eigen site waar de nodige info op te vinden is: Future Haren 2018.
Gedetailleerde informatie van de ITF, met schema's en uitslagen, is hier te vinden:
ITF Haren vrouwen
ITF Haren mannen
ITF live scores
DvhN in mei 2018: 'Sponsors zien wel brood in proftennistoernooi in Haren'.
Zie ook de site van TSH.

Update 30 jul 2018:
Op 30 jul werden de pre-kwalificaties gespeeld voor een Wild Card in het hoofdtoernooi. Niels Visker en Annelou Nab sleepten ze in de wacht en mogen dus rechtstreeks meedoen aan het Future Haren 2018.

Update 24 aug 2018:
Zaterdag 25 aug 2018 gaan de kwalificaties van start. Op de acceptance list staan bij de vrouwen onder meer Anastasiya Mulder, Celine Koets en Jasmijn Gimbrère genoteerd. Bij de mannen treffen we op de lijst in het Noorden wel bekende spelers als Maikel Borg, Max Houkes en Jasper Krol. Niels Visker en Annelou Nab staan ook op deze lijst, maar hebben zich eerder al verzekerd van een Wild Card voor het hoofdtoernooi. De laatste acht van beide kwalificatieschema's plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.
Arianne Hartono, finaliste in Oldenzaal, staat als geaccepteerde speelster voor het hoofdtoernooi op de lijst en Rixt van der Werff is hoog genoteerd op de reservelijst voor de kwalificaties (en staat na de loting vanavond genoteerd in de kwalificaties).
Bij de mannen treffen we in het hoofdtoernooi Sidané Pontjodikromo. Niels Lootsma, finalist in Oldenzaal, trok zich geblesseerd terug voor het Future, deze week, van Rotterdam en had zich al afgemeld voor Haren.
De lijsten tonen een bont gezelschap van aanstormende en soms al gelouterde profs, vrouwen en mannen, uit alle mogelijke landen, van Ecuador tot Japan, en het belooft dus een boeiende week te worden.

Update 25 aug 2018:
’Pontjo’ en Hartono noordelijke kanshebbers op nieuwe Future. Bron: Symen Bosma in het DvhN van 25 aug 2018.
Hoe goed de organisatie het ook voor elkaar had, op de eerste dag van de kwalificaties waren de weergoden het Future niet echt goed gezind. Het goede nieuws was dat Celine Koets en Rixt van der Werff beiden door de eerste ronde kwamen. Verder kon Max Houkes vanwege zijn goede prestaties van de afgelopen weken een Wild Card voor het hoofdtoernooi in ontvangst nemen.

Update 26 aug 2018:
Na een beetje een verregende eerste dag kon op de tweede dag een mooie inhaalslag gemaakt worden. Met nog een laatste ronde te gaan staat er nog één regionale speelster in het schema: Anastasiya Mulder, die bij winst morgen een plaats afdwingt in het hoofdtoernooi. Voor Rixt van der Werff, Jasmijn Gimbrère en Celine Koets viel het doek. Naast Mulder hebben ook de Nederlandse Perla Nieuwboer en Regina Husek nog een kans op een plek in het hoofdtoernooi.
Bij de mannen kwam Harenaar van origine Jasper Krol net even tekort om zich via een derde set alsnog te plaatsen voor de laatste ronde in het kwalificatietoernooi. Tot de zes Nederlanders die nog kans maken op het hoofdtoernooi behoort ook de uit de regio afkomstige Maikel Borg.

Update 27 aug 2018:
Twee Nederlandse vrouwen wisten vandaag via de kwalificaties een plek te bemachtigen in het hoofdtoernooi: Annick Melgers en Perla Nieuwboer. Anastasiya Mulder en Regina Husak werden in deze laatste ronde uitgeschakeld.
Bij de mannen slaagde Maikel Borg erin om dankzij een overtuigende overwinning op Rob Reynolds (NZL) door te dringen tot het hoofdtoernooi.

Update 28 aug 2018:
De eerste dag van het hoofdtoernooi zit erop. Arianne Hartono uit Meppel deed het goed en versloeg de nummer twee van het NJK Stéphanie Vischer in twee sets. Annelou Nab uit Emmen moest in drie sets haar meedere erkennen in Dominique Karregat. De andere Noordelingen, Niels Visker, Sidané Pontjodikromo, Maikel Borg en Max Houkes komen morgen in actie.

Update 29 aug 2018:
Dagblad van het Noorden besteedt opnieuw aandacht aan Future Haren 2018: 'Handlanger goksyndicaat weggestuurd van tennistoernooi in Haren'.
Een korte samenvatting van de eerste ronde van het hoofdtoernooi: van de Noordelingen is Sidané Pontjodikromo door naar de laatste zestien. De anderen legden het loodje. Max Houkes verloor van Nik Razborsek (SLO) (4), Niels Visker redde het niet tegen Justin Butsch (USA) en Maikel Borg verloor in een spannende driesetter van landgenoot Stephan Gerritsen (7).

Update 30 aug 2018:
Vandaag kon het toernooi tot de kwartfinales uitgespeeld worden. Van de twee laatst overgebleven regionale toppers bleef alleen Arianne Hartono uit Meppel overeind. Ze versloeg de als zesde geplaatste Duitse Lisa Ponomar in drie sets. Sidané Pontjodikromo trok de winst niet naar zich toe tegen de als tweede geplaatste landgenoot Colin van Beem. Kansen waren er wel maar Pontjodikromo wist ze niet te verzilveren.

Update 31 aug 2018:
De dag van de kwartfinales en het interview met Tjerk Bogtstra en Sidané Pontjodikromo.
Nog twee Nederlanders over in de halve finales en daarvan één uit de regio: Arianne Hartono. Na een flinke achterstand in de eerste set wist ze de wedstrijd om te buigen naar een regelmatige overwinning op de Bulgaarse Gergana Topalova.
Tjerk Bogtstra en Sidané Pontjodikromo gaven 's middags een inspirerend interview over de lange weg naar de top van het internationale tennis.

Update 01 sep 2018:
De laatste Nederlanders werden vandaag in de halve finales uitgeschakeld. Eerst ging Colin van Beem ten onder tegen de Sloveen Tom Kocevar-Desman en vervolgens kon Arianne Hartono het niet bolwerken tegen de als nummer één geplaatste Spaanse Marina Bassols Ribera.
In het dubbelspel was er voor Hartono en haar partner Suzan Lamens wel een titel weggelegd. Ze versloegen via een supertiebreak het Nederlands/Japanse koppel Dominique Karregat en Yukina Saigo.
De beide enkelspel finales staan voor zondag gepland:
1    Starting at 12:00    WS    F    Marina BASSOLS RIBERA [1]      -      Lara SALDEN [2]      
2    Not Before 15:00    MS    F    Nik RAZBORSEK [4]      -      Tom KOCEVAR-DESMAN [6] 

Update 02 sep 2018:
Marina Bassols Ribera uit Spanje en de Sloveen Nik Razborsek schrijven het Future Haren 2018 op hun naam.

Update 03 sept 2018:
Mooi stuk van Symen Bosma in het DvhN.

07 sep 2018:
'Tennisster Arianne Hartono: Ik kon in Amerika niet gewoon over straat'. Bron RTV Drenthe 07 sep 2018.
"Ik werd in Amerika zo geprezen en dan word je hier eigenlijk weer keihard terug op je plek gezet. Ik wist ook dat dat zou gaan gebeuren. Maar als dit is wat ik wil doen, dan moet dat".

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.