Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | NRT | 2022 Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi NRT****

Van 31 mei t/m 06 juni 2022 vindt in Emmen het 'Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi NRT**** 2022' plaats.
'STARTSCHOT NRT**** SEIZOEN KLINKT IN EMMEN' Bron: LTC Emmen op 28 mei 2022

Schema's:
DE****
HE****

Dagschema/Wedstrijden

Toernooifavorieten zijn DE****: Gabriella Mujan (1) en HE****: Max Houkes (1)

Update 04 jun 2022:
De dag van de kwartfinales in het DE**** en HE****.
Hier een kleine indruk van de acht kwartfinalisten in het damesenkelspel, met nog een toegiftje op het Centrecourt van de beide Maxen: Max Houkes (1) en Max van Nunen. Max bleek uiteindelijk toch de sterkste.
De favorieten kwamen ook vandaag ongeschonden uit de strijd.

Update 05 jun 2022:
De halve finales bij zowel de mannen als de vrouwen.
Wedstrijd van de dag was ongetwijfeld de partij tussen Gabriella Mujan (1) en Shura Poppe (3), die om 10 uur van start ging op het Centrecourt van LTC Emmen.
Niet alleen duurde de wedstrijd maar liefst drieƫnhalf uur, het verloop was een ware thriller.
Poppe ging voortvarend van start en liep uit naar een 4-1 voorsprong. Mujan liet het hoofd echter niet hangen en vocht zich knap terug. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging alsnog toch naar Poppe.
Vervolgens leek de wedstrijd een gelopen race, want Poppe stoomde door naar een 5-0 voorsprong in de tweede set en kwam zelfs op matchpoint. Het lukte haar niet deze te verzilveren en Mujan vocht zich terug. Niet alleen kwam ze langszij, maar ze wist dertien games op rij te winnen en plaatste zich zo voor de finale, die voor morgen op het programma staat.
Tegenstandster daarin is de ongeplaatste Marente Sijbesma, die Melissa Boyden zag opgeven bij een 5-2 voorsprong.
Bij de mannen op papier een kleine verrassing: Thorsten Sollie (6) won in twee sets van Michiel de Krom (3).
Favoriet Max Houkes (1) versloeg tenslotte op het Centrecourt Zachary Eisinga (5) in twee sets.

Update 06 jun 2022:
Het klinkt tamelijk gemakkelijk om te zeggen dat de favorieten Gabriella Mujan (1) en Max Houkes (1) volgens verwachting het 'Zorgfactory Dr. van Leeuwentoernooi NRT**** 2022' wonnen, maar dat waren wel de feiten.
Mujan kreeg de titel allerminst cadeau en moest na de zwaar bevochten overwinning op Shura Poppe in de halve finale opnieuw vol aan de bak. Tegen Marente Sijbesma werd het wederom een grillige driesetter. Mujan won de eerste set middels een tiebreak, maar verloor vervolgens de tweede set met ruime cijfers: 1-6. In de derde set kon ze weer orde op zaken stellen en met 6-2 werd de zege binnen gehaald.
Max Houkes had het zogenaamde thuisvoordeel, maar iedereen weet dat een favorietenrol op je eigen parkje een hoop druk op je kan leggen. Met een Nadal-achtige linkshandige forehand als basis sloeg Houkes toch al zijn tegenstanders in dit toernooi een beetje lek. Meer dan vijf games per partij gingen er niet verloren. Ook Thorsten Sollie (6) moest er met 6-3, 6-2 aan geloven.
Houkes schaarde zich met deze zege in Emmen in het rijtje van historische toernooiwinnaars als bijvoorbeeld Louk Sanders, of was het toch Huub van Boeckel, in 1983? Toch Louk Sanders dus.

Update 07 jun 2022:
Zo stond het bij RTV Drenthe vandaag: 'Max Houkes lost jongensdroom in en wint 'zijn' Dr. Van Leeuwentoernooi' Bron: RTV Drenthe 07 jun 2022
"Max Houkes (21) uit Sleen was dit weekend de eerste LTC Emmen-speler ooit die het 'eigen' Zorgfactory Dr. Van Leeuwentoernooi in Emmen wist te winnen."

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.