Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2022 SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal

Van 22 t/m 28 aug 2022 bij de Oldenzaalse Lawn Tennis Club Ready: SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal 2022 W25 M25

Locatie:
Haerstraat 145
7573 PA Oldenzaal
OLTC Ready

Info:
W25 Oldenzaal 2022
M25 Oldenzaal 2022
Acceptance List W25 Oldenzaal 2022
Acceptance List M25 Oldenzaal 2022
ITF Live scores

Updates:
10 aug 2022:
ITF-toernooi in Oldenzaal voor veel tennissers springplank naar top: ‘Van de Zandschulp speelde hier in 2017 nog de finale’ Bron: Tubantia 10 aug 2022
"OLDENZAAL - Van 22 tot en met 28 augustus reizen professionele tennissers van over de hele wereld naar Oldenzaal voor de achtste editie van de ITF World Tennis Tour op de banen van OLTC Ready in het Kalheupinkpark in Oldenzaal. Er is een toernooi voor de heren en voor de dames met een gezamenlijke prijzenpot van 50.000 dollar."

22 aug 2022:
'Toernooidirecteur Ad Luttikhuis blikt vooruit op vandaag en we spraken met deelnemer Niels Lootsma' Bron: OLTC Ready Facebook 22 aug 2022

24 aug 2022:
Een heet dagje op park Kalheupink. Hier een bescheiden indruk van het Centrecourt met daarop Ryan Nijboer en Jules Marle (7) in actie.
Op de andere banen slaagden onder meer Jasmijn Gimbrère en Max Houkes (5) erin zich te plaatsen voor de tweede ronde. Niels Lootsma sneuvelde tegen de Fransman Mathijs Erhard (2).
Noordelingen Jarno Jans en Niels Visker plaatsten zich een dag eerder al voor de tweede ronde.

25 aug 2022:
In beide rubrieken werd vandaag gestreden om een plek in de kwartfinales. Hier een paar plaatjes van partijen die op het Centrecourt werden gespeeld.
Michiel de Krom versloeg de Duitser Noel Larwig.
Vervolgens was het de beurt aan Jasmijn Gimbrère. Tegen de Slowaaakse Bianca Behulova ging het er aan beide kanten af en toe een beetje wisselvallig aan toe. Behulova trok uiteindelijk toch in twee sets aan het langste eind.
Daarna mochten Elgin Khoeblal en Mick Veldheer (8) de baan op. Khoeblal pakte via de tiebreak de eerste set en vervolgens gaf Veldheer de wedstrijd op.
Eerder op de dag versloeg Rodenaar Jarno Jans op baan 5 de als derde geplaatste Marvin Moeller (3) uit Duitsland in drie sets.
Jans treft morgen in de kwartfinale, op het Centrecourt, Max Houkes (5), die Guy den Heijer met 6-1 en 6-3 aan de kant wist te zetten.
Geen Nederlandse vrouwen meer in het hoofdtoernooi, maar nog vier mannen in de strijd. Naast Houkes en Jans, die tegen elkaar zullen spelen, ook Michiel de Krom en Elgin Khoeblal.
De laatste treed aan tegen de inmiddels 32-jarige Duitse voormalige top-200 speler Jeremy Jahn. Jahn beulde met zijn ijzersterke service en sterke en snelle forehand vandaag onze landgenoot Alec Deckers zodanig af dat die het na verlies van de tiebreak van de eerste set snel voor gezien hield. Een ronde eerder was het de Argentijnse toernooifavoriet Matias Zukas (1) geweest, die hetzelfde overkwam tegen Deckers. Hij gaf op na verlies van de eerste set in de tiebreak en een 0-3 achterstand in de tweede.

26 aug 2022:
Vandaag de kwartfinales met vier Nederlanders bij de mannen.
Het Nederlandse onderonsje tussen Max Houkes (5) en Jarno Jans werd met ruime cijfers gewonnen door Houkes: 6-1, 6-3.
Houkes (5) speelt morgen in de halve finale tegen Daniel Merida (6) uit Spanje, die de als tweede geplaatste Fransman Mathys Erhard (2) in twee sets versloeg.
Michiel de Krom zette zijn zegereeks voort met een drie sets overwinning op de Fransman Jules Marie (7), 2-6, 6-2 en 6-3.
Morgen mag De Krom het in de halve finale opnemen tegen de Duitser Jeremy Jahn, die Elgin Khoeblal met 6-4 en 6-3 versloeg. Jahn bond met deze overwinning al zijn derde Nederlander aan de zegekar. Tomi van den Ham en Alec Deckers gingen Khoeblal voor.
Genoeg mooi tennis dus nog op het programma.

27 aug  2022:
De dag van de halve finales.
Bij de vrouwen werd slechts een partij gespeeld. De Spaanse Leyre Romero Gormaz (2) kreeg een walkover van de  Belgische Magali Kempen (3).
De andere partij liep daarentegen uit op een regelrechte thriller. De Zweedse Kajsa Rinaldo Persson liep in de eerste set met 6-1 over haar Russische opponente Ekaterina Makarova (1) heen. Makarova, niet te verwarren met haar zes jaar oudere succesvolle naamgenote, vocht zich terug in de wedstrijd en pakte de tweede set met 6-3. In de beslissende set bouwde de Zweedse een 5-1 voorsprong op en kwam zelfs op twee matchpoints in die game. De eigenzinnige Russin hield het hoofd koel en met tactisch sterke oplossingen, zoals onverwachte onderhandse services, slaagde ze erin om de wedstrijd alsnog in haar voordeel te beslissen.
Bij de mannen versloeg de bij vlagen zeer sterk spelende Duitser Jeremy Jahn tamelijk eenvoudig Nederlander Michiel de Krom met 6-4, 6-1. Vervolgens sloeg Max Houkes (5) uit Sleen zich met een vlotte 6-3 en 6-2 langs de Spanjaard Daniel Merida.
Finale dus: Max Houkes tegen Jeremy Jahn. Twee mannen met onder meer zware forehands, de een rechtshandig (Jahn), de ander linkshandig (Houkes).
Wie gaat dit winnen?

28 aug 2022:
Max Houkes wint het SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal 2022!
Uit de media:
'Max Houkes wint na zinderende finale ITF-toernooi Oldenzaal' Bron: Karin Mulder op RTV Drenthe  28 aug 2022
In een boeiende finale lukte het Max Houkes het hoofd koel te houden en wist hij met sterk en degelijk tennis zijn sterke Duitse tegenstander, een aantal jaren geleden nog 197 van de wereld, tot het maken van fouten te dwingen. Steady tennis lag aan de basis van deze verdiende overwinning.
Bij de vrouwen leek het er aanvankelijk niet op dat het een echt spannende partij zou worden. De Spaanse Leyre Romero Gormaz (2) speelde degelijk en Ekaterina Makarova (1) maakte vrij veel fouten. Bovendien leek de Russische geblesseerd te zijn geraakt en een opgave leek in zicht. Maar opnieuw toonde Makarova haar eigengereide karakter, dat je in een sport als tennis soms wel nodig hebt, en ze wist er in de tweede set een tiebreak uit te slepen. De Spaanse bleef echter rustig tot het einde en pakte zo alsnog de titel bij de vrouwen.
Beide partijen vormden een mooie afsluiting van een prachtig toernooi in Oldenzaal.

Klik op de knop AFBEELDING DETAILS, rechtsboven elke foto.