Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2022 Clean Energy World Tennis Tour Haren

Van 29 aug t/m 04 sep 2022 bij TSH in Haren: de Clean Energy World Tennis Tour Haren 2022.

Locatie:
Tennispark Haren
Oosterweg 86
9751 PK HAREN GN

W15 Haren
M15 Haren
ITF Live scores W15
ITF Live scores M15
WTT Haren

Updates:
31 aug 2022:
Vandaag begon de eerste ronde van het hoofdtoernooi en beide favorieten kwamen aan de start. Bij de vrouwen hield de Amerikaanse Jessie Aney (1) met moeite stand tegen de Poolse Zuzanna Bednarz. Ook bij de mannen had de favoriete Argentijn Matias Zukas (1) het lastig. Landgenoot Rik Muller bleef lang in de wedstrijd, maar verloor uiteindelijk middels de tiebreak in de derde set.
Belangstelling van RTV Drenthe was er voor de wedstrijd tussen de kersverse kampioen van de '2022 SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal' en Sidané Pontjodikromo. Houkes (5) liet zien stevig op de goede weg bezig te zijn en wist de wedstrijd in twee sets te beslissen.

01 sep 2022:
Een impressie van de eerste twee partijen op de beide Centrecourts van TSH, baan 3 en 4, waar zowel bij de mannen als bij de vrouwen Nederlanders aan de start verschenen.
Op baan 4 leed de lokale favoriet Annelin Bakker een uiterst pijnlijke nederlaag tegen Stéphanie Judith Visscher. In de tiebreak van de derde set wist Bakker, na een zwaar bevochten strijd, op 6-5 een matchpoint te bemachtigen. Visscher sloeg vervolgens volgens veel toeschouwers de beslissende bal net uit, maar de scheidsrechter kwam van zijn stoel en oordeelde dat de bal de lijn geraakt had. Visscher overleefde daarmee het matchpoint en sloeg alsnog toe.
Op baan 3 waren het Alec Deckers (8) en Dax Donders die de strijd aangingen. Donders had weinig antwoord op het stevige geschut van Deckers en moest ook nog eens aan een blessure behandeld worden. Het werd 6-2 en 6-3 voor Deckers.
Op dezelfde baan speelde aansluitend Jasmijn Gimbrère (4) tegen landgenote Annika Barth. Bij Gimbrère liep het in het begin nog niet echt lekker en zo ging de eerste set via een tiebreak naar Barth. De tweede en derde set gingen daarna alsnog vlot naar de ster uit eigen regio.
Voor alle uitslagen: W15 Haren M15 Haren
Morgen de kwartfinales.

02 sep 2022:
Een prachtige dag in Haren voor een paar toppers uit eigen regio, die in de kwartfinales aantraden.
Jasmijn Gimbrère (4) versloeg in twee sets de Spaanse Ariana Geerlings, 7-6 en 6-2. Morgen mag ze het opnemen tegen de Duitse Sina Herrmann (2), die in 2019 in Haren tijdens de SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 nog een finaleplek afdwong tegen de Française Salma Djoubri.
Wie in de andere halve finale uitkomen wordt vanavond beslist. Een van beide Nederlanders, Anouck Vrancken Peeters of Stéphanie Judith Visscher gaat in ieder geval door.
Mocht Anouk Koevermans (6) vanavond voor een stunt zorgen tegen de Amerikaanse favoriet Jessie Aney (1) dan staat er zondag in ieder geval een Nederlandse vrouw in de finale.
Bij de mannen wist Max Houkes (5) opnieuw de winst binnen te halen, dit keer tegen de toernooi favoriet uit Argentinië Matias Zukas (1). Het werd 6-4 en 6-2 voor onze man uit Sleen. Hier dus in ieder geval een Nederlander in de finale, want morgen neemt Houkes het op tegen landgenoot Michiel de Krom.
Jarno Jans werd met 6-4, 3-6 en 6-4 uitgeschakeld door de Duitser Dominik Boehler (7), die nu in de halve finale zal uitkomen tegen Alec Deckers (8). Bij een 6-1 en 3-0 voorsprong voor Deckers gaf de Duitser Rafael Giotis geblesseerd op.
Drie Nederlanders bij de mannen in de halve finale: geen slecht resultaat zeggen ze dan in Groningen.
'Max Houkes bestormt met zevenmijlslaarzen wereldranglijst' Bron: Karin Mulder op RTV Drenthe 02 sep 2022
"Opmerkelijk genoeg wordt Houkes, als nummer 8 van Nederland, niet ondersteund door de tennisbond. Samen met z'n ouders en coach moet hij de weg naar de top helemaal zelf uitpuzzelen."
"Dan moeten ze nu wel eens een keer met de billen bloot en zeggen: we willen je wel graag helpen. Maar dat doen ze dan maar via Colin", zegt Gerard. "Zonder al die sponsoren stond Max niet, waar hij nu staat", vult Teddy aan. "Die zijn we echt eeuwig dankbaar."
Laatste nieuws van deze lange dag: Anouck Vranken Peeters versloeg in de late avond in een spannende pot Stéphanie Judith Visscher en Anouk Koevermans (6) boekte een overwinning op de Amerikaanse favoriet Jessie Aney (1). Ook bij de vrouwen dus drie Nederlanders in de halve finale.

03 sep 2022:
Bij de vrouwen versloeg de Duitse Sina Hermann (2) Jasmijn Gimbrère (4) in twee sets, 6-4 en 6-1. Hermann zal het in de finale opnemen tegen de winnares van het duel tussen Anouck Vranken Peeters en Anouk Koevermans.
De finale bij de mannen zal gaan tussen Max Houkes (5) en Alec Deckers (8). Beide Nederlanders hadden drie sets nodig om zo ver te komen. Houkes won met 6-0, 2-6 en 6-1 van Michiel de Krom. Deckers speelde drie tiebreaks tegen de Duitser Dominik Boehler en won er twee, precies genoeg voor de winst.
Morgen dus de finale bij de mannen tussen Alec Deckers en Max Houkes.
Laatste nieuws van de dag: Anouk Koevermans ging er uiteindelijk in drie sets met de winst vandoor.
Bij de vrouwen morgen dus de finale tussen de Duitse Sina Herrmann en Anouk Koevermans.
ITF Live scores W15
ITF Live scores M15

04 sep 2022:
In een uiterrmate spannende partij werd het na uren strijd de Duitse Sina Herrmann, die tegen Anouk Koevermans met 7-5, 5-7 en 6-3 aan het langste eind trok.
Bij de mannen leverde Max Houkes een knappe eerste set af waarin hij tot twee keer toe door de opslag van Alec Deckers heen brak. Houkes pakte de set met 7-5. Deckers kwam weliswaar op 3-0 voor in de tweede set, maar gaf vervolgens op wegens een armblessure. Het deed eigenlijk geen echte afbreuk aan de goede prestaties die Houkes ook in Haren liet zien. Na Oldenzaal, de '2022 SIERS ITF World Tennis Tour Oldenzaal', nu dus een tweede titel voor Houkes op dit niveau.
Bij de vrouwen verzilverde Annelin Bakker uit Haren niet alleen haar eerste punt op de WTA-ranglijst in het enkelspel, in het dubbelspel in Haren wist ze samen met Sarah van Emst de titel te behalen.

10 sep 2022:
'Tennisser Max Houkes uit Sleen neemt zijn bloedvorm mee naar Marokko: ook daar in de finale. Annelin Bakker wint in Vic tweede toernooi op rij' Bron: DvhN 10 sep 2022
"Tennisser Max Houkes blijft maar winnen. Ook op het ITF-toernooi van Casablanca haalde hij de finale. Daarin speelt hij morgen tegen de Oostenrijker Pichler."
Te volgen op ITF Live Scores.
Not before 14.30u plaatselijke tijd, 15.30u Nederlandse tijd.

11 sep 2022:
Match Completed: Max Houkes ✅ Casablanca M15

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.