Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Tennis | ITF | 2019 SportStroom World Tennis Tour Haren

Van 24 aug t/m 01 sep wordt bij TSH in Haren het SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 verspeeld.
Voor meer info:
'SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 W15' (Women)
'SportStroom World Tennis Tour Haren 2019 M15' (Men)
Zie ook de eigen site van 'WTT Haren' en hier. Op Facebook.
'Programma SportStroom WTT Haren 2019'

Update 09 aug 2019:
Op zaterdag 24 aug zal het toernooi van start gaan met Pre-kwalificatie wedstrijden.

Update 24 aug 2019:
De pre-kwalificaties leverden de 19-jarige REO speler Jarno Jans als enige lokale ster een plaats op in de echte kwalificaties die morgen van start gaan. Tegen Jelte Veldkamp uit Hengevelde werd het 6-1, 6-1.
Veldkamp staat overigens alsnog genoteerd in het schema van de kwalificaties, samen met twintig andere Nederlanders, waaronder de uit Haren afkomstige Jasper Krol en Jacco Arends uit Groningen.
Zes Nederlandse vrouwen zullen strijden om een plek in het hoofdtoernooi en hier vinden we uit de noordelijke regio Annelou Nab terug in het schema.

Update 25 aug 2019:
De eerste ronde van de kwalificaties zitten erop. Van het drietal Noordelingen dat op het Centre Court mocht aantreden haalden er twee de volgende ronde. Annelou Nab en Jasper Krol gingen door, maar Jacco Arends sneuvelde in de supertiebreak. Ook Meppelaar Mattheo Knoop drong door tot de tweede ronde. Maandag wordt deze verspeeld.

Update 26 aug 2019:
Heet, droge banen, glijpartijen, maar een prima sfeertje en mooi en goed tennis. Annelou Nab ging weer een rondje verder, Mattheo Knoop en Jasper Krol lukten dat niet. Respect verdiende Annick Verhaar, die ondanks haar fysieke problemen het publiek in de hitte toch liet zien wat ze in huis heeft: best veel.
Morgen de start van het hoofdtoernooi en de laatste ronde van de kwalificaties. Vandaag konden we de toppers van het hoofdtoernooi al zien trainen, olv. bijvoorbeeld Martin Bohm.

Update 27 aug 2019:
Opnieuw een hete en zwoele dag, met tot in de avond toptennis bij de LED verlichting van Sportstroom.
Op het Centre Court bleef van de Nederlanders alleen Zachary Eisinga uit Amsterdam overeind. De avondwedstrijd met de lokale favoriet Niels Visker werd een zinderend duel, waarin het publiek Visker enthousiast aanmoedigde. Het mocht niet baten. Ondanks het sterke tennis van Visker was Matz Rosenkranz op het beslissende moment in de derde set net even iets constanter.
Morgen weer tal van Nederlanders op het Centre Court van TSH.

Update 28 aug 2019:
Winst voor Annelou Nab en Elysia Pool. Dat was het goede nieuws voor de Noordelingen. Sidané Pontjodikromo en Jasmijn Gimbrère slaagden er niet in de tweede ronde te bereiken. De wedstrijd tussen Pontjodikromo en Amadatus Admiraal was de tweede avondmatch op rij die zinderend verliep. Admiraal won uiteindelijk met 7-6(7), 4-6 en 6-4.
Voor 29 aug staat Annelou Nab genoteerd voor een optreden in de avond op het verlichte Centre Court van TSH. Aanvang 19.30. De toegang is gratis.

Update 29 aug 2019:
De laatste lokale toppers in het enkelspel sneuvelden vandaag. Zowel Annelou Nab, als Elysia Pool kregen een stevige nederlaag te verduren.
Stéphanie Visscher en Eva Vedder zijn de laatst overgebleven vrouwen uit Nederland en het lot bepaalt dat ze morgen mogen strijden om een plaats in de halve finale.
Bij de mannen zitten er drie Nederlanders bij de laatste acht: Ryan Nijboer, Zachary Eisinga en Jesper de Jong.
In de dubbels gingen Sidané Pontjodikromo en Guy den Heijer door naar de halve finales en dat gold ook voor Jasmijn Gimbrère en Elysia Pool.
In de media: 'Annelou Nab met beide benen op de grond op tennistoernooi Haren'. Bron: Symen Bosma in het DvhN van 29 aug 2019.

Update 30 aug 2019:
Een wat mindere dag voor de lokale favorieten, maar de Nederlanders die nog over waren deden het verder best aardig, vooral bij de mannen. Bij de vrouwen is alleen Eva Vedder nog over. Ze versloeg in een spannend duel landgenote Stéphanie Visscher.
Als het morgen een beetje meezit zou er op zondag zelfs een Nederlandse mannen finale op het programma kunnen staan en wie weet waartoe Eva Vedder nog in staat is.

Update 31 aug 2019:
Een onweersbui maakte een voortijdig einde aan de laatste avondpartij met daarin de laatst overgebleven Nederlander: Jesper de Jong. Op de stand 7-6(6) en 2-2 werd de wedstrijd gestaakt. Als het mee zit kan De Jong morgen dus alsnog doorstoten naar de finale en een mogelijke titel. Eva Vedder had daarvoor bij de vrouwen verloren van de Française Salma Djoubri.
Goed nieuws kwam er van het dubbelfront bij de mannen. Mats Hermans en Bart Stevens gingen er, volledig verdiend, met de titel vandoor. Bij de vrouwen won het goed op elkaar ingespeelde koppel Emily Arbuthnott en Ali Collins van Great Britain de titel. Voor Judy Murray, de moeder van Andy, reden om snel te reageren op Twitter.

Update 01 sept 2019:
Een fantastisch vechtende Jesper de Jong wint SportStroom World Tennis Tour Haren 2019, vanaf nu wellicht WTT Zuiderzon genaamd. Bij de vrouwen versloeg de pas 16-jarige Française Salma Djoubri de Duitse Sina Herrmann in de finale.
Kijk verder maar op de ITF site en/of bekijk de foto's hieronder.
Mooi om hier een bijdrage aan te mogen leveren!

(Zie ook TOEK-Talk afl. 3: 'From Challenge to Challenger' in 'Toek')

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.