Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Weet Je...
Weet Je...
10/02/2022

Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.


Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting':
"Het recht op vrijheid van meningsuiting wordt in het VN-verdrag (BuPo) beschreven als de vrijheid om inlichtingen en denkbeelden van welke aard ook te vergaren, te ontvangen en door te geven, ongeacht grenzen en ongeacht de vorm."

'Weet Je...' 02 okt 2022 (laatst bijgewerkt op 22 okt 2022)
Weten, Wisten, Geweten.
'Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts!' Heidelberg 1855

Directe aanleiding voor dit item?

Nou vooruit, laten we maar met de deur in huis vallen. Wat vinden we van deze?:

'Premier Rutte overtrad de Archiefwet bij het wissen van zijn sms’jes' Bron: De Volkskrant 03 okt 2022
"Premier Mark Rutte heeft jarenlang tegen de regels in ontvangen en verstuurde berichtjes gewist. Dit was ‘niet in lijn met de Archiefwet’. Dat concludeert de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed na een maandenlang onderzoek bij het ministerie van Algemene Zaken."
Niet in lijn met de Archiefwet. Tja, zo kun je het ook noemen.
'Weet Je...' Mark Rutte Bron: Wikipedia of ook bij 'Rutte Doctrine'

Het had natuurlijk ook deze kunnen zijn:

'Met terugkeer Edith Schippers werkt VVD ook aan opvolging Mark Rutte' Bron: Tobias den Hartog en Hans van Soest in AD van 22 okt 2022.
Mark Rutte voor #MeToo. Of was dit gewenst? Brrrr
"Nee jongen, weet je, je bent gewoon jaloers, hahaha!"*
'Weet Je...' Mark Rutte Bron: Wikipedia of ook bij 'Rutte Doctrine'

Of deze:

Kamp spreekt beschuldigingen tegen: ‘Er zijn een heleboel dingen wel goed gegaan’ Bron: RTV Noord 03 okt 2022
"Tsja, ik heb wel meer dingen gehoord de afgelopen tijd, waarbij dingen beweerd worden die ik me niet herinner’, zei Kamp. Als hij het zich wel kon herinneren, rekende hij met de beschuldigingen af. Zo had hij zich niet laten leiden door Shell en Exxonmobil. ‘Zij zaten daar om zoveel en zolang mogelijk geld te verdienen, dat begreep ik heel goed. Maar ik deed wat ik zelf vond dat nodig was, en niet wat Shell vond dat nodig was.’ Ook zegt hij dat ‘er een heleboel dingen wel goed zijn gegaan.’"
Tsja
'Weet Je...' Henk Kamp Bron: Wikipedia

Of deze:

'Crisismanager nummer 1: Remkes is de 'man van weinig woorden'' Bron: NOS 02 okt 2022
"Als je open bent, dan krijg je een open persoon terug. Hij haakt af als je een politiek nummertje wil maken, dan gaat hij een sigaret roken. Maar als je een argument hebt, dan neemt hij je serieus, en voel je je gehoord, ook als hij je niet gelijk geeft".
"Soms zei hij expres iets wat veel te ver ging, om de boel even op scherp te zetten."
Een sigaret gaan roken als je gesprekspartner niet doet wat je wil? Wist u het? Johan Remkes weet ongetwijfeld meer dan de meesten onder ons weten.
'Weet Je...' Johan Remkes Bron: Wikipedia

Deze:

'Verbreding A27: Kamerleden schrikken van geheime variant die Utrechts bos spaart' Bron: AD 02 okt 2022
"Een deel van de Kamer roept verkeersminister Mark Harbers (VVD) op het matje nu bekend is geworden dat een ‘kansrijk’ alternatief voor de omstreden verbreding van de A27 is ‘weggemoffeld’. In deze variant zou het Utrechtse bos Amelisweerd gespaard worden. Maar dat is nooit gedeeld met Kamer, zo blijkt uit onderzoek van het AD."
Weggemoffeld?
'Weet Je...' Mark Harbers Bron: Wikipedia

Deze:

'Oud-Kamervoorzitter Arib (PvdA) vertrekt uit Tweede Kamer na 'aanvallen op waardigheid'' Bron: NOS 01 okt 2022
"Ik ben veel gewend, maar de (anonieme) dolkstoten van de laatste dagen hebben ertoe geleid dat ik niet langer wens aan te blijven als Kamerlid. Ik ben bereid veel te verdragen, maar ieder mens heeft zijn grens. Het betreft hier aanvallen op mijn waardigheid."
'Weet Je...' Khadija Arib Bron: Wikipedia

Of deze:

'De dolk in de rug van Khadija Arib' Bron: Schrijver en jurist Claire Schit op BNNVARA 29 sep 2022
"Zonder de zaak net zo goed als NRC gelezen te hebben – ik heb geen inzage gehad in het dossier; ik ken noch de twee anonieme klachtbrieven noch alle relevante feiten noch de specifieke klacht- en integriteitsregelingen van de Tweede Kamer – heb ik nu al een hoop vragen en kanttekeningen. Ga er maar even voor zitten, Vera."
'Weet Je...' Vera Bergkamp Bron: Wikipedia

Anders deze:

'Henk Bleker is de veroorzaker van de stikstofcrisis' Bron: Age Letor op Sargasso 21 okt 2019
"Gisteren zette Arjen Lubach op zijn eigen wijze nog een fijntjes uiteen dat Henk Bleker met het, tegen alle adviezen in, doorzetten van de PAS wetgeving de eigenlijke veroorzaker van de huidige stikstofcrisis. Dezelfde Henk Bleker die bij het protest van de boeren het podium pakte en enthousiast onthaald werd."
'Weet Je...' Henk Bleker Bron: Wikipedia

En weet je? Dit zijn er nog maar zeven...

'Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts!' Heidelberg 1855

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017