Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Oeps!
Oeps!
10/03/2022

Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.


Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting':
"Het recht op vrijheid van meningsuiting wordt in het VN-verdrag (BuPo) beschreven als de vrijheid om inlichtingen en denkbeelden van welke aard ook te vergaren, te ontvangen en door te geven, ongeacht grenzen en ongeacht de vorm."

'Oeps!' 03 okt 2022 (laatst bijgewerkt op 25 jan 2023)
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Zie ook: 'Eco Manifest', 'Natura 2000', 'Knollenterreur', 'Rutte Doctrine' en 'Nederland Polderland'.

Eventjes deze ter inleiding:
'WNF: twee derde van wilde dierenpopulaties verdwenen' Bron: Het Parool 13 okt 2022
"Het gaat nog steeds niet goed met de biodiversiteit, bevestigen cijfers uit het Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds weer eens. Sinds 1970 is 69 procent van het aantal onderzochte populaties wilde dieren verdwenen."
De mens is de boosdoener. "Denk hierbij onder andere aan ontbossing, grootschalige landbouw en CO2-uitstoot," licht WNF-directeur Kirsten Schuijt toe.
Oeps! Zie ook: 'Eco Manifest'

Het zal de natuur 'Natuurlijk!' een rotzorg zijn of wij wel of niet, langzaam of snel, iets doen aan de politieke problemen rondom milieubeleid waar Den Haag mee geconfronteerd wordt. Het zal de natuur een rotzorg zijn of wij de verhitte gemoederen een beetje tot bedaren kunnen brengen. De natuur reageert er wel op haar eigen manier op, of ons dat nu bevalt of niet.
Stikstof- en andere milieuprobleem oplossen is toch iets anders dan gemoederen sussen. Een lekke band ga je ook niet polderen: die ga je plakken. Of niet natuurlijk.
Oeps!

Het wordt wel verwarrend, dat wereldje daar in Den Haag: RRR (Remkes/Rutte Rubberen Rug), KMR ('Kameleon Mark Rutte') BBB ('Boer Braam Brandnetel')
Zie ook: 'Politiek 2.0'
Oeps!

Uit de media:

'Lees terug: Boeren komen met trekkers naar Provinciehuis en hebben 'plezierig gesprek' met gedeputeerde' Bron: RTV Noord 24 jan 2023
"De politie constateert dat de actievoerders zich niet aan de voorwaarden van burgemeester Schuiling van Groningen hebben gehouden. Die wilde maximaal drie landbouwvoertuigen in de binnenstad toelaten. 'Dat is niet gebeurd en daarom is de politie nu bezig met het verzamelen van informatie, zoals kentekens', zegt een politiewoordvoerder."
Wat nu als de Russen binnenkort oprukken naar Stad?
Vanuit het 'Gronings Verzet' en de Driehoek onder leiding van Burgemeester Koen Schuiling bereikte ons dit bericht*:
"Politie zelf zal niet optreden, om escalatie te voorkomen en ook wel enigszins wegens gebrek aan middelen en personeel. Wel wordt de inzet van een selectie Corpsballen, als altenatieve taakstraf, overwogen. De Driehoek zal voor hen dan Eierballen beschikbaar stellen. Zoals u weet moeten wij ook handhaven in de Oekraïne. Daar ligt nu ook onze prioriteit. Uiteraard zullen we in ieder geval de nummerborden van die binnenkomende tanks noteren! Wilt u dit alstublieft wel vertrouwelijk houden?"*
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Het kabinet kiest nog steeds niet voor de natuur' Bron: Analyse Yvonne Hofs op 04 nov 2022 in De Volkskrant
"Ook van de recentste stikstofuitspraak van de Raad van State lijkt het kabinet zich niets aan te trekken. Onteigening is dé manier om de natuur eindelijk voorrang te geven. 'Het is een politieke keuze. De wil ontbreekt gewoon.'"
"Het antwoord ligt besloten in decennia falend natuurbeleid. De politiek probeert pijnlijke maatregelen te vermijden, want daar houden kiezers niet van. Het invoeren van een juridisch ondeugdelijke wet om daarmee tijd te kopen, is een aantrekkelijkere optie dan plattelandskiezers voor het hoofd stoten. Plattelandskiezers gaan naar de stembus, bedreigde planten en dieren niet."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Topdelegatie druipt af in Brussel, geen hulp voor stikstofcrisis: 'Ze geloven ons niet meer'' Bron: AD 04 nov 2022
"Door met zijn vieren naar Brussel te gaan - naast Van der Wal waren dat de ministers Mark Harbers (Infrastructuur) en Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) en toenmalig landbouwminister Henk Staghouwer - wilde het kabinet volgens Van der Wal aan powerplay doen. ,,Vier ministers, dat maakt echt wel indruk in Brussel”, aldus de bewindsvrouw. Maar hun zin kregen zij niet. "Eerst leveren", was de boodschap."
Dus in Nederland verdedig je je beleid en vervolgens speel je powerplay in Brussel om je eigen beleid onderuit te kunnen halen? 'Ze geloven ons niet meer.'
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Een Achterhoekse boerenzoon die niet van geitenpaadjes houdt' Bron: Column Bert Wagendorp in De Volkskrant van 03 nov 2022
"'Als er maar één tractor de snelweg op jakkert, staat het kabinet weer te bibberen', zei Vollenbroek daarover donderdag in NRC. Hij had gelijk, het gemotoriseerde boerenleger bezorgt ze in Den Haag nachtmerries. Telkens wanneer de slapjanussen in het kabinet de boeren stroop om de mond smeren, wordt de positie van de moedige minister van Stikstof Christianne van der Wal moeilijker."
"Vollenbroek: 'Uiteindelijk hebben de ministers onvoldoende ruggegraat, moed en visie om de veehouderij aan te passen.'"
"Lafheid regeert; moed, daar ontbreekt het aan."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Bestuursrechter blokkeert alweer een geitenpaadje van het kabinet uit de stikstofcrisis' Bron: Analyse Yvonne Hofs in De Volkskrant van 02 nov 2022
"De rijksoverheid is woensdag weer kletsnat gegaan bij de hoogste bestuursrechter in een stikstofzaak. Iedereen zag de nederlaag aankomen, ook het kabinet zelf. De politiek blijft geitenpaadjes zoeken om uit de stikstofimpasse te geraken, maar die lopen steeds sneller dood."
En dat notabene in De Volkskrant, die toch niet anders is te omschrijven als een van de Polderdagbladen, waar tegenwoordig het compromis toch op nummer één dient te staan? Is ook hier sprake van een stukje 'Journalistieke Handel'?
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Rutte IV loopt hopeloos vast in de zelfgebakken lucht van het stikstofbeleid' Bron: Commentaar Raoul du Pré in De Volkskrant van 02 nov 2022
"Hoeveel rapporten, adviezen en vonnissen moeten er nog komen voordat het kabinet wél begrijpt dat uitstel van de aanpak het stikstofprobleem slechts verergert?"
"Het kabinet kampt met vele problemen, maar er is er niet een dat het zo volledig aan zichzelf te danken heeft als dit almaar groeiende stikstofprobleem."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Het zal stikstofzaken blijven regenen, waarschuwt Johan Vollenbroek: 'Ik moet wel'' Bron: AD 01 nov 2022
"Johan Vollenbroek, voorman van Mobilisation for the Environment (MOB), stelt in een interview met deze redactie dat hij en zijn club 'wel moeten blijven procederen', omdat het stikstofbeleid van het kabinet nog altijd niet deugt."
"Het is gewoon heel dom. We hebben de verantwoordelijke ministers keer op keer gewaarschuwd: zorg voor een goede wet en houd je daaraan, anders zien we jullie terug bij de rechter."
"Het redelijk positief ontvangen stikstofrapport van bemiddelaar Johan Remkes lost volgens Vollenbroek niets op, omdat het juridisch niveau van dat advies 'nul komma nul' is. "Er is daardoor juist een ravage aangericht.""
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Valt de bouw opnieuw stil door een stikstofuitspraak? 'Het kabinet kijkt met angst en beven naar dit arrest'' Bron: De Volkskrant 01 nov 2022
"Het grootste probleem blijft wat dat betreft de intensieve landbouw. Maar de boerenprotesten hebben de plannen van stikstofminister Van der Wal toch weer vertraagd. Of eigenlijk: de protesten van de lokale bestuurders, leden en kiezers van VVD, CDA en ChristenUnie. Die drie regeringspartijen zijn doodsbenauwd voor de komende Provinciale Staten-verkiezingen."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Onrust onder boeren laait weer op, Farmers Defence Force zinspeelt op nieuwe acties' Bron: Analyse Yvonne Hofs in De Volkskrant van 22 okt 2022
"Stikstofminister Christianne van der Wal zweeg daar in haar reactie op het Remkes-advies wijselijk over, waarschijnlijk omdat ze de boeren niet verder op stang wilde jagen."
"Feit is ondertussen dat de Nederlandse landbouw, en dan vooral de intensieve veehouderij, 40 procent van de schadelijke stikstofneerslag op Nederlandse natuurgebieden veroorzaakt (RIVM-cijfers)."
"Deze notitie levert dus nieuw bewijs dat de grootste veroorzaker van het stikstofprobleem toch écht de landbouwsector is."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'FD: kabinet moet veel meer boeren laten stoppen om stikstofdoelen te halen' Bron: NOS 22 okt 2022
"Het plan van Johan Remkes om vijf- tot zeshonderd boeren die veel stikstof uitstoten te laten stoppen, is niet toereikend. Dat zegt het Financieele Dagblad na eigen onderzoek. Haagse bronnen zeggen tegen de krant dat het kabinet daarom werkt aan een plan dat zeven keer zoveel boeren treft."
Nulletje vergeten door Remkes?
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Onze nieuwe minister van Landbouw leeft nog in de jaren 50 van de vorige eeuw.' Bron: Mac van Dinther op Twitter 15 okt 2022
"Anno 2022 ziet het plaatje er anders uit. Het platteland wordt geïndustrialiseerd. En uit elk onderzoek blijkt dat de meeste boeren juist schade toebrengen aan de natuur."
Zal dus wel weer zinloos polderen worden: 'Boer Braam Brandnetel'.
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Kabinet neemt stikstofadvies van Remkes over, maar 'deadline niet doorslaggevend'' Bron: RTV Oost 14 okt 2022
"Ik wil dat boeren zich weer gewaardeerd voelen", zegt Adema, die sinds begin deze maand minister van Landbouw is. "Als overheid hebben we veel werk te doen om het vertrouwen te herstellen. Boeren zorgen voor een vitaal platteland en dragen naast de voedselvoorziening ook zorg voor de natuur."
Oh ja? Lekker kritische onderzoeksjournalistiek daar bij RTV Oost. En dan maar klagen over Wappies en nepnieuws. Zie ook: 'Journalistieke Handel'
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Ons land is er zo beroerd aan toe omdat ook wij kiezers de toekomst niet serieus namen' Bron: Essay Jurriën Hamer, filosoof, jurist en auteur, in De Volkskrant van 14 okt 2022
"Dit is, ten diepste, de magie van Ongehoord Nederland, van Forum voor Democratie, en ja, ook van de VVD en het CDA. Zij stellen gekrenkte mensen gerust. Daarom laat Ongehoord Nederland filmpjes zien van zwarte mensen die witte mensen slaan, en wordt beweerd dat zwarte mensen witte mensen ook structureel discrimineren. Dan hoeft de witte kijker zich niet schuldig te voelen. Daarom zet de VVD zich al jaren in voor vliegen, vlees en doorrijden. Want dan hoeft de kiezer zich niet bezwaard te voelen. En daarom vond CDA-leider Wopke Hoekstra het noodzakelijk om de stikstofdoelen in twijfel te trekken. Want dan zijn de intensieve veehouders misschien toch niet zo slecht bezig."
"Wie niet erkent dat zijn rijkdom samenhangt met de armoede van een ander, verdiept de kloof nog verder. En wie alle alarmsignalen van de natuur negeert, draagt bij aan de ineenstorting van cruciale ecosystemen."
"De drang om in ruil voor een trots gevoel acute problemen te ontkennen, blijft zorgwekkend groot. Het is daarom vooral te hopen dat mensen het trucje vaker doorzien. Om onze fragiele eigenwaarde te beschermen, verbloemen we de schade die aangericht wordt aan de natuur en aan elkaar. We overschreeuwen onze schaamte. En dat is doodzonde. Want uiteindelijk leven we maar een enkele keer, en moet dat leven de moeite waard zijn. Niemand verdient het om op zijn sterfbed terug te kijken, en te beseffen dat al die lange jaren bijdroegen aan vervuiling, ongelijkheid en discriminatie."
"Wees trots op wat het waard is trots op te zijn."
Oeps!

'Remkes zwakt zijn advies over piekbelasters af: gedwongen uitkoop is slechts uiterste optie' Bron: Natalie Righton in De Volkskrant van 12 okt 2022
"Daags voordat het kabinet moet besluiten of het echt binnen een jaar honderden 'piekbelasters' gaat uitkopen, zwakt stikstofbemiddelaar Johan Remkes zijn eigen kabinetsadvies hierover af: gedwongen bedrijfssluitingen zijn wat hem betreft slechts een uiterste oplossing."
Krijgen we nu te maken met de RRR: Remkes Rubberen Rug?
Oeps!

'Liesbeth Zegveld: "Ik ben afgeknapt op Den Haag"' Zegveld haalt nog eens de 'rubberen ruggengraat' van Mark Rutte aan. Bron: HP De Tijd van 27 jun 2022.
"Liesbeth Zegveld is oprecht verontwaardigd over de rubberen ruggengraat van Mark Rutte, over foute complimenten aan vrouwen en over onnavolgbare rechtspraak, zoals de weigering van de Haagse rechtbank – die ochtend – om schadeclaims toe te kennen aan de slachtoffers van de Japanse bezetting."
Japanse bezetting, Oekraïne, stikstof, toeslagen, roept u maar.
RRR: Rubberen Ruggengraat Rutte?
Oeps!

We doen alles, maar militair ingrijpen is té groot risico’ Bron: Tubantia 07 mrt 2022
Even hierheen terug, over die rubberen ruggengraat van Mark Rutte. Rutte in Londen:
"Hoe triest en pijnlijk de beelden van de Russische invasie van Oekraïne ook zijn, Navo-troepen gaan zich onder geen beding rechtstreeks mengen in de oorlog."
"De realiteit is dat we in grote mate afhankelijk zijn van hun olie", gaf Rutte aan. "Helaas betekent dat in de praktijk dat we die vreselijke beelden nog wel enige tijd gaan zien." Het staat er echt!
RRR: 'Rubberen Ruggengraat Rutte'?
Oeps!

'Hoe bramenstruiken, brandnetels en gras onze natuur om zeep helpen' Bron: Noor Spanjer op Greenpeace 23 jun 2021
"Je ziet dat brandnetels, bramenstruiken en bepaalde grassen veel meer voorkomen dan vroeger. Die planten groeien heel snel dankzij de toegenomen stikstof in de bodem. Maar ze verdringen soorten waarvan rupsen en vlinders afhankelijk zijn, zoals viooltjes en klokjesgentianen. Heide vergrast, zandverstuivingen raken overwoekerd door mossen. Bepaalde insecten komen daardoor minder voor en de vogels die leven van die insecten zie en hoor je ook steeds minder. Een schrijnend gevolg is bijvoorbeeld dat koolmeesjes hun pootjes breken."
BBB: 'Boer Braam Brandnetel'?
Oeps!

'Remkes geeft fout toe: toch geen lijst met piekbelasters' Bron: NOS 11 okt 2021
"Stikstofbemiddelaar Johan Remkes erkent dat hij een fout heeft gemaakt toen hij zondag in Buitenhof zei dat het ministerie van Landbouw een lijst heeft met 500 à 600 zogeheten piekbelasters in de buurt van natuurgebieden die binnen een jaar zouden moeten stoppen. "Ik verkeerde ten onrechte in die veronderstelling", zegt Remkes in een verklaring."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Na 'irritatie op hoogste niveau' gaat Remkes door het stof: 'Minister heeft volkomen gelijk’' Bron: AD 11 okt 2022
Voortschrijdend inzicht op latere leeftijd? En dan noem je Jesse Klaver dom?
"Het is wat mij betreft even stilte", sprak Remkes ruim een dag geleden.
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Minister Van der Wal weerspreekt Remkes over lijst met stikstofpiekbelasters' Bron: NOS 11 okt 2022
"Er is op het ministerie van Landbouw geen lijst met 500 à 600 grote stikstofuitstoters. Dat zegt minister Van der Wal in reactie op stikstofbemiddelaar Remkes, die zondag in een interview stelde dat er wél zo'n lijst is."
Tja, word je gevraagd om orde op zaken te stellen en de gemoederen te bedaren en dan zaai je zelf verwarring.
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'En daarna kon ik alleen nog maar denken: waar gaat Johan Remkes eigenlijk op vakantie?' Bron: Paulien Cornelissein 150 woorden in De Volkskrant van 10 okt 2022
"Nu heb ik bij Johan Remkes het gevoel dat hij nooit iets zegt zonder dat daar een of ander doel mee wordt gediend. Dus als hij Klaver dom noemt, dan doet het er eigenlijk niet toe of hij dat echt vindt, maar is de vraag: waarom zegt hij dat? Waarschijnlijk om de boeren een hart onder de riem te steken. Er ís iemand in het Haagse die jullie begrijpt, en dat is Johan Remkes."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Getouwtrek om lijst met 500 à 600 grootste stikstofuitstoters: ‘Irritatie op het hoogste niveau'' Bron: AD 10 okt 2022
"Volgens het ministerie van Landbouw is er helemaal geen lijst met de 500 à 600 grootste stikstofuitstoters. Dat is frappant, want stikstofbemiddelaar Johan Remkes zegt van wél."
De oud-VVD-minister laat aan deze site enkel kort en bondig weten: "Het is wat mij betreft even stilte."
Het zal de natuur een rotzorg zijn of Johan Remkes even stil is.
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

Johan Remkes: Absurd dat kabinet mij nodig had om te bemiddelen in stikstofdossier’ Bron: Metronieuws 09 okt 2022
Je had dan natuurlijk ook oprecht en bescheiden 'nee' kunnen zeggen, maar die vraag durfde Twan Huys dan dus weer niet te stellen aan onze ijdeltuit.
Oeps!

'Remkes over Klaver (GL): uitspraak na stikstofrapport 'dom' en 'antiparlementair'' Bron: NOS 09 okt 2022
"Bemiddelaar Remkes heeft stevige kritiek op GroenLinks-leider Klaver, die deze week zei dat het stikstofrapport snel door de Tweede Kamer behandeld moet worden, voordat "boeren echt zien wat erin staat". Klaver deed die uitspraak woensdag op een onbewaakt moment tegen een journalist van het Algemeen Dagblad."
Oeps!

'De boerinnenkalender lokt louter hitsige Hollanders' Bron: Ben Siemerink op TKKR 08 okt 2022
"Natuurlijk hadden we al een sterk vermoeden, maar nu Redder des Vaderlands Johan Remkes het expliciet heeft benoemd, kunnen we er niet meer omheen: er is in ons land sprake van een kloof tussen stad en platteland."
Oeps!

Interview Remkes: 'Kabinet moet luisteren en zich gedragen' Bron: Redacteur Lydia van Rooijen op de Boerderij 07 okt 2022
"Ik was niet van plan om in dat proces nog een rol te spelen. Het is al uitermate merkwaardig dat er een onafhankelijke gespreksleider nodig is om het gewone gesprek tussen boer en overheid op gang te krijgen. Dat is de taak van het kabinet, van de bewindslieden. En dan is het helemaal gek dat een kabinet op een gegeven moment roept: "we wachten op Remkes"."
"Was u daar verbaasd over, toen het kabinet die wachtperiode instelde?"
"Het gaat volledig voorbij aan de verantwoordelijkheid die het kabinet heeft. Het is een soort tijdelijke politieke aflaat geworden om voorlopig wat rust in de tent te krijgen, in de samenleving en de politiek. Dat hoort geen gewoonte te zijn. Het probleem is nog groter geworden door de uitspraken van meneer Hoekstra."
"CDA-leider Wopke Hoekstra verklaarde het stikstofdoel tot 'niet heilig' en er kwam een ingelast Kamerdebat, waarin de hele coalitie zei dat ze wachtten op 'de uitkomsten van Remkes', u zag dat en dacht: nee, nou wordt-ie mooi?"
"Zo is het wel ongeveer gegaan ja. Toen dacht ik nog heel even: bekijk het maar, ik geef de pijp aan Maarten. Maar zo zit ik niet in elkaar. Maar het is wel met opgewekte tegenzin gebeurd. Staatsrechtelijk is het een hele rare gang van zaken. Dat hier nu zoveel waarde aan wordt gehecht, is te wijten aan het rare gemanoeuvreer van het kabinet en politici."
"Zo zit ik niet in elkaar". Het is toch wat met die quasi nuchtere narcisten, die zich zo 'bescheiden' opwerpen als 'Redder des Vaderlands'.
Oeps!

'Vooruitgang met stikstof zal meer aan Van der Wal te danken zijn dan aan Remkes' Bron: Column Kustaw Bessems in De Volkskrant van 07 okt 2022
Lijkt Bessems toch aardig ingevoerd in de diepere achtergronden van ons 'gave' landje:
"De diep kinderlijke Nederlandse liefde voor vermeende wijze oude mannen bereikte na Remkes’ verhaal nieuwe hoogten. ‘Het begint al door zijn uitstraling’, zo mocht een ‘debatexpert’ leeglopen in het AD. ‘Zijn hele lichaam en zijn stem stralen uit: geen gesodemieter.’ Och mensen, hadden meer bestuurders maar een lichaam als dat van Johan Remkes en we zouden nooit zo in de penarie zitten."
Opvallend overigens ook dat Remkes zo quasi bescheiden verklaart dat iets eigenlijk zijn taak niet is, maar vooruit het Vaderland roept om hem.
Oeps!

'Wat vind jij: Overgrote meerderheid voelt zich niet gehoord door Den Haag' Bron RTV Drenthe 06 okt 2021
"Zo'n 90 procent van de deelnemers aan Wat vind jij voelt zich niet gehoord door Den Haag."
En wat stemden die 90 procent van die overgrote meerderheid de afgelopen decennia?
Dan denk je toch echt een beetje: dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Remkes benoemt kloof tussen stad en platteland, is hard voor kabinet' Bron: NOS 05 okt 2022
"Maar het gaat er volgens hem ook om hoe er door "politiek, media en de culturele voorhoede" over het landelijk gebied "en de daar levende opvattingen" wordt gesproken. "Dat is voor veel mensen een steen des aanstoots."
"Groninger Remkes begrijpt dat naar eigen zeggen, want hij kent het landelijk gebied. Het kabinet moet het land in, zegt hij, "op de zeepkist"."
De kloof tussen stad en platteland is niet veroorzaakt door de actuele politiek, media en de culturele voorhoede, zoals Remkes beweert. Het 'Platteland' krijgt vandaag domweg de rekening gepresenteerd van het jarenlange beleid, waar ook iemand als Johan Remkes medeverantwoordelijkheid voor droeg.
"Heb ze nu zelf gezien", klinkt toch echt een beetje naïef uit de mond van deze oude rot. Is hij het beleid vergeten dat onder meer plaats vond onder Sicco Mansholt (PvdA) en Henk Bleker (CDA)? Is hij zijn eigen aandeel in het beleid vergeten? Heeft hij plotseling veertig jaar neoliberalisme niet meer meegekregen?
Zijn vier neoliberale kabinetten Rutte niet door hem opgemerkt? Is hij zelf misschien toch iets te veel doordrenkt met het neoliberale gedachtegoed en is het eigenlijk een beetje te pijnlijk met de huidige problematiek geconfronteerd te worden, waarvoor je mede verantwoordelijk bent? Snapt hij iets niet? Komt hij voor het eerst in zijn leven op het platteland en in een boerendorp? Heeft hij wel eens 'Kapitalisme In Een Notendop' of 'Het Muntje Valt' gelezen?
De man wist, mogen we toch wel aannemen, echt wel meer dan hij ons nu doet geloven. Of is hij toch 'een beetje dom'? Mist hij een beetje 'de actieve herinnering' aan zijn eigen carrière? Bron: Haro Kraak in De Volkskrant van 06 okt 2022 
Even een Wiki-opfrissertje over en voor VVD politicus Johan Remkes. Wellicht zinvol vanwege de negatieve effecten van de combinatie alcohol en shag op het brein. Moet Remkes met zijn demonstatieve voorkeur voor alcohol en tabak een sexy rolmodel vervullen, in tijden waarin veel mensen weer vurig verlangen naar vroeger?
Of is hier sprake van voortschrijdend inzicht op latere leeftijd? Sporadisch schijnt dit nog wel eens te worden waargenomen.
Hoe het ook zij met Johan Remkes zelf, het neoliberalisme heeft ertoe geleid dat overal schaalvergroting plaats vond. Daar deden boeren zelf even hard aan mee. Het gevolg was een leegloop van het platteland en het einde van de 'kleine boer' en het einde van kleine dorpsgemeenschappen.
Kerken kwamen leeg te staan, net als schoolgebouwen. De bakker ging dicht en de kruidenier. De jeugd vertrok naar de stad vanwege de neoliberale 'kansen' aldaar. Voorzieningen konden niet meer uit, vanwege de 'marktwerking'. Dat had op zich niets met stikstof of amoniak te maken, dat zou op deze manier ook zonder de milieuproblematiek gebeurd zijn. Je ziet diezelfde trend trouwens ook net zo goed al decennia in Frankrijk, Duitsland of Engeland, ook op plekken waar geen accute milieuproblemen spelen. Het fenomeen is zelfs doorgedrongen tot aan China, waar het platteland ontvolkt en steden als paddestoelen uit de grond verrijzen.
Nu die kleine gemeenschappen de vernieling in zijn gegaan is het te makkelijk om daar nu, op dit moment, 'Den Haag' de schuld van te geven. 'Den Haag' kreeg wel decennialang vanuit de regio de steun voor juist die partijen die het fundament legden voor dit neoliberale denken: VVD, CDA, D66, CU en uiteindelijk ook de PvdA.
Dus ja, in 'Den Haag' vierde het neoliberalisme hoogtij, maar het 'Platteland' steunde even opportunistisch al die plannen van VVD, CDA, D66, CU en PvdA. En nu we met de gebakken peren zitten gaat iedereen elkaar de schuld geven.
Dan denk je toch echt een beetje: dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Kan 'stikstofman' Remkes de gemoederen sussen? Vandaag verschijnt advies' Bron: NOS 05 okt 2022
"Zijn opdracht: de verhitte gemoederen in de stikstofdiscussie tot bedaren brengen."
"Remkes' missie zal zijn geslaagd als iedereen ook na het verschijnen van zijn adviezen nog met elkaar om tafel wil. Maar eerst buigt het kabinet zich over zijn rapport, waarna het later deze maand met een inhoudelijke reactie komt. Ook is het de bedoeling dat de langverwachte 'perspectiefbrief', die de agrarische sector meer vertrouwen in de toekomst moet bieden, op korte termijn verschijnt."
Oeps!

Laten we in deze context ook nog even luisteren naar een echte deskundige : Han Olff, hoogleraar Ecologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en een van de 36 wetenschappers die onlangs in een open brief stelde dat meer wetenschappelijk onderzoek rond stikstof niet nodig is.
'Nieuw stikstofkaartje zal geen verschil maken, nog steeds moet de uitstoot rond natuurgebieden flink minder' Bron: De Volkskrant van 05 okt 2022
"Dit gaat om landelijke verantwoordelijkheden, het natuurbeleid is Europees afgestemd. Het zou niet goed zijn wanneer verschillende provincies daar een heel eigen invulling aan gaan geven. Onze grote natuurgebieden houden zich niet aan provinciegrenzen."
Hier nog even die 'open brief'. '36 wetenschappers trekken aan de bel: 'Pak door in stikstofcrisis' Bron NOS 22 aug 2022
Oeps!

Frank in opstand tegen vlaggenhangers die woonplaats kapen: ‘Meerderheid durft niets te zeggen’  Bron: Lisa Vos in AD 02 okt 2022
Frank Hollaar, directielid van een sierteeltbedrijf kan niet langer zwijgen. Hij ergert zich kapot aan de omgekeerde protestvlaggen die al weken ongestraft aan vrijwel alle lantaarnpalen in zijn woonplaats hangen. Hij eist een gesprek met de burgemeester, die in zijn ogen ‘capituleert’ voor demonstranten. ,,Als je dit gaat gedogen, glij je steeds verder af. Dan wordt het wie het hardst roept.”
Oeps!

'Verwachtingen te hooggespannen over uitkopen van boeren' Bron: NOS 02 okt 2022
"Als niet alles loopt volgens plan, moet volgens het PBL niet te snel worden geconcludeerd dat het beleid heeft gefaald, want mogelijk waren de verwachtingen dan gewoon te hoog."
Oeps!

'Verwijder de omgekeerde vlaggen: zonder gezonde bodem, no food' Bron: Column Nathalie Baartman in Tubantia op 02 okt 2022
"Even overwoog ik te antwoorden: Oh, zomaar. Het is voor eigen creatief gebruik. Mijn konijnen zijn sinds kort actief lid van Farmers Defence Force en willen graag dat ik ‘omgekeerdevlaggenkostuumpjes’ voor hen naai. Hebt u misschien een onbespoten rode, boerenzakdoek in de tuk? Daar maak ik dan een Caroline van der Plas-das van. Voor Snuffie. Het konijn dat opkomt voor het gewone konijn dat gewoon wil wippen en gewoon wil knagen, maar momenteel jeuk krijgt van Rutte IV."
Oeps!

'Energietransitie is op eerste plaats een sociaal vraagstuk' Bron: Raf Janssen de Sociale Alliantie op 24 nov 2019
"Bij onlangs gehouden protestacties van boeren en bouwers tegen voorgestelde klimaatmaatregelen gaven diverse demonstranten luidkeels te kennen dat zij zich overvallen voelen door deze maatregelen, die in hun ogen ineens uit de lucht komen vallen. Misschien leeft dat gevoel inderdaad bij veel boeren en bouwers. Maar dan hebben deze mensen en zeker hun belangenorganisaties decennialang de ogen en oren dichtgehouden voor talloze alarmsignalen rond de verarming van natuur en milieu. Bijna een halve eeuw geleden werd op indringende wijze de alarmklok geluid door de Club van Rome met het zeer breed verspreide rapport over Grenzen aan de groei. Deze alarmerende boodschap werd destijds door veel mensen heel serieus genomen. Overal op de wereld en ook in Nederland ontstonden kleinschalige bewegingen van mensen die op allerlei wijzen in woord en daad op zoek waren naar nieuwe normen en vormen voor een ecologisch en sociaal verantwoorde economie. Door denkers en doeners werden oproepen gedaan om de ‘roofridder-houding’ ten opzichte van de natuur te wijzigen en de ‘oorlog tegen de natuur’ te stoppen. Gepleit werd voor een economie die haar natuurlijke grenzen onderkent, die de natuur als basis van alle leven intact houdt. Om de huidige situatie goed te duiden is het van belang kort terug te grijpen op deze periode."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

'Henk Bleker is de veroorzaker van de stikstofcrisis' Bron: Age Letor op Sargasso 21 okt 2019
"Gisteren zette Arjen Lubach op zijn eigen wijze nog eens fijntjes uiteen dat Henk Bleker met het, tegen alle adviezen in, doorzetten van de PAS wetgeving de eigenlijke veroorzaker van de huidige stikstofcrisis is. Dezelfde Henk Bleker die bij het protest van de boeren het podium pakte en enthousiast onthaald werd."
Dom, dom, dom: hangt die zakdoek verkeerd om!
Oeps!

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017