Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Koning Voetbal
Koning Voetbal
11/11/2022

Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.


Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting':
"Het recht op vrijheid van meningsuiting wordt in het VN-verdrag (BuPo) beschreven als de vrijheid om inlichtingen en denkbeelden van welke aard ook te vergaren, te ontvangen en door te geven, ongeacht grenzen en ongeacht de vorm."

'Koning Voetbal' 11 nov 2022 (laatst bijgewerkt op 11 dec 2022)

Zie ook: 'Vrijheid van Meningsuiting' (genoeg?), 'I Have A Dream', 'De Vrije Wil', 'Rutte Doctrine' (voor wie het, nog steeds, niet wil/kan geloven), 'De Ware Hollander', 'Journalistieke Handel', 'Das Logisch' (of niet dan?) of 'Nederland Polderland'.

Van 'Prins Pils' tot 'Koning Voetbal': een terugblikje, alvast op 11 november 2022, de dag dat het Carnaval begint. Nou ja, in Den Haag lijkt het elke dag wel Carnaval.

"Mocht Nederland goed presteren in Qatar, dan kan er opgeschaald worden"? (zie hieronder, 10 nov 2022)
Even een belletje met Spindoctor van de VVD Erik Saelens levert deze achtergrondinformatie op*:
"Amai, daar zijt ge weder? Welaan, ik heb den Mark geadviseerd om eerst tegemoet te komen aan de protesten tegen de deelname van Oranje aan het WK. Toon uzelf solidair met de slachtoffers in Qatar en blijf vooralsnog thuis. Dat zal zijn werk doen bij de kiezer.
Wanneer uw manschappen alsnog een paar rondes verder komen, dan kunt ge opschalen en den jet nemen. Het volk schaart zich dan natuurlijk wel weer achter Oranje, zo chauvinistisch en opportunistisch zijn uw volk en uw kiezers wel. Vergelijk het een beetje met de discriminatie van gekleurde mensen in de ploeg. Als ze scoren schaart uw volk zich wel achter hen. Missen ze de beslissende penalty, dan kent u de reactie wel. Zet daar dan ook op in, dan zit ge altijd op fluweel.
Mocht uw ploeg de finale halen en winnen, dan gooit u het Carnavalslied in de strijd. Een goeie kans dat u in maart 2023 de Verkiezingen voor de Staten wint. Afijn, kijkt u maar wat u het beste lijkt, garanties kan ik natuurlijk niet geven."*
Volgens Welingelichte Kringen rond onze Premier en de Koninklijke Familie zijn Mark Rutte, Willem-Alexander en Máxima op dit moment een nieuwe Carnavalshit aan het streamen. Mocht Nederland winnen, dan zal de primière van deze hit plaatsvinden vanaf de eretribune in Qatar.*
De hit zou er ongeveer zo uitzien, althans deze tekst werd bewust uitgelekt:

'Cherso Cherson'*

Cherso, Cherson, ik weet niet wat ik heb gedaan
Cherso, Cherson, ik heb er geen herinnering meer aan
Cherso, Cherson, ik was een beetje dom
Cherso, Cherson, wie maalt daar nu nog om?

10 dec 2022:
'Buitenlandse media over stuntploeg Marokko: 'Een fantastische bladzijde in de geschiedenis'' Bron: AD 10 dec 2022
Wat nu Mark Rutte, Dilan Yeşilgöz-Zegerius & Co? Keihard aanpakken dat 'tuig', of zijn we nu plotseling fan van Marokko?
Update: het AD heeft nu al, 11 dec 2022, de kop boven het artikel gewijzigd van 'Buitenlandse media over stuntploeg Marokko: 'Een fantastische bladzijde in de geschiedenis'' naar 'Buitenlandse media roemen Sofyan Amrabat na nieuwe stunt: 'Eén van de grote sterren van het WK’'. Toch wel opmerkelijk en volgens de lijn van Erik Saelens*. Zie ook hieronder op 09 en 10 dec 2022

10 dec 2022:
'Amsterdammers leven mee met Marokko op het WK: 'In het elftal zitten alle culturen'' Bron: Hans van der Broek in Het Parool 10 dec 2022
"Als Amsterdammer zie ik dat Marokko het onmogelijke presteert. De Marokkaanse gemeenschap is ruim vertegenwoordigd in Amsterdam. Hun vreugde-explosie is mooi om te zien."
"Amsterdam is Ajax, en Ajax heeft een historie met Marokkaanse spelers. In dit elftal Ziyech en Mazraoui, en in het verleden El Hamdaoui, El Ghazi, Boukhari en Nouri natuurlijk. Ik zag hoe de spelers van Marokko in de kleedkamer Nouri eerden. Dat ontroerde me echt."
Wat nu Mark Rutte, Dilan Yeşilgöz-Zegerius & Co? Keihard aanpakken dat 'tuig', of zijn we nu plotseling fan van Marokko? Wat adviseert onze Spindoctor nu? Wat levert het meeste kiezers op? Lastig, lastig.
Toch weer even een belletje naar Erik Saelens*: "Welaan, houd u een beetje in heb ik geadviseerd en wacht nog efkens af hoe ver Marokko komt. Volg de media, de talkshows en de peilingen een beetje en kijk dan hoe den Hollander reageert op hun resultaten. Vervolgens kunt ge hierop afstemmen."

09 dec 2022:
'Marokkanen juichen voor zoveel meer dan voetbalsucces, schrijft Abdelkader Benali' Bron: Essay Abdelkader Benali in De Volkskrant van 09 dec 2022
"De Europese Marokkanen dragen een dubbele last. Van jongs af aan hebben ze te maken hebben gehad met racisme, discriminatie en islamofobie. Hun Europa is het Europa van de segregatie, de gastarbeiders, de sociale ellende."
Wat nu Mark Rutte, Dilan Yeşilgöz-Zegerius & Co? Keihard aanpakken dat 'tuig', of zijn we nu plotseling fan van Marokko?

02 dec 2022:
'Alleen hooligans van Marokkaanse afkomst zorgen voor ophef' Bron: Opinie Stigmatisering Mohammed El Baroudi in Trouw 02 dec 2022
"Maar het containerbegrip ‘Marokkanen’ is nog steeds de meest sexy rode lap voor maatschappelijke ophef. Het doet er al niet meer toe waar de ophef vandaan komt. Of het nou gaat om uitspraken van rappers van Algerijnse komaf of om denkbeeldige ‘treinmarokkanen’: de PVV vraagt wel om een ‘Marokkanendebat’. Met steun van BBB, FvD, Van Haga en JA21. Datzelfde JA21 waar Rutte tijdens de formatie ‘serieus’ naar keek."
"Het kostte justitieminister Yesilgöz (VVD) nog geen halve avond om te tweeten dat deze ‘relschoppers’ zich moesten schamen voor hun ‘abjecte, misdadige gedrag’. Dezelfde minister die een paar dagen later pas tijdens het Vragenuurtje tot de conclusie kwam dat je zwart geschminkte relschoppers in Staphorst beter geen ‘tegendemonstranten’ kunt noemen."
"Mark Rutte geeft wekelijks gastles in de Schilderswijk. Uiteraard denkt hij nog lang niet aan stoppen: na zijn premierschap wil hij fulltime lesgeven. Zal hij die jonge tiener in zijn klaslokaal dan op een maandagochtend na de zoveelste ophef het eerlijke verhaal vertellen? Namelijk dat hij het in theorie ver kan schoppen, maar dat hij in de maatschappelijke realiteit te maken krijgt met twijfel. Niet het voordeel van de twijfel, maar de twijfel door het vooroordeel, want in het maatschappelijke debat is hij een lijdend voorwerp dat bij voorbaat verdacht is."

11 nov 2022:
'Afspraak met Qatar over supporters tijdens WK: Dronkenschap toegestaan, lhbti’ers niet vervolgd' Bron: AD 11 nov 2022
"Dat staat in een document dat in handen is van deze krant, en dat eerder gedeeld is met voetbalbond KNVB en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het is een weergave van afspraken tussen de toernooiorganisatie en de politie in Qatar. Die afspraken zijn nooit officieel naar buiten gebracht. Het organisatiecomité en de FIFA reageren niet op vragen over het onderwerp."
Dus Mark Rutte zou in Qatar uit de kast mogen komen, mocht hij dat willen, en WA kan met Poetin door aan de pils?*

10 nov 2022:
'Sportminister Conny Helder namens Nederland naar WK in Qatar' Bron: AD 10 nov 2022
"Mocht het Nederlands elftal verder komen dan de groepsfase, dan worden opnieuw besluiten genomen en kan er worden opgeschaald naar bijvoorbeeld de minister van Buitenlandse Zaken, Wopke Hoekstra, of minister-president Mark Rutte. Als Nederland bij de laatste vier komt, wordt de koning mogelijk ingezet."
Als 'Koning Voetbal' dan nog geen WereldKampioen wordt, tja, dan houdt het op hè?

08 nov 2022:
'Op bezoek bij WK-ambassadeur in Qatar: 'Homo's zijn geestesziek en vrouwen kunnen beter thuisblijven'' Bron: Khalid Salman, ex-voetballer en ambassadeur van het WK in het AD 08 nov 2022
En daar gaan 'wij' gewoon lekker op de tribune zitten? Dat kan wel in de ogen van Mark Rutte, Dilan Yeşilgöz-Zegerius & Co?

19 okt 2022:
'Nu Europa Russisch gas afzweert, vindt het kabinet Qatar te belangrijk om het WK te boycotten' Bron: De Volkskrant van 19 okt 2022
"Als Memphis Depay of een andere Oranjespeler volgende maand scoort tijdens het WK, volgt op tv daarna waarschijnlijk een shot van een juichende premier Rutte of van koning Willem-Alexander. Tegen de uitdrukkelijke wens van de Tweede Kamer stuurt Nederland een regeringsdelegatie naar het WK voetbal."
'Oorlog Oekraïne'? "Nee jongen, das toch heel iets anders!"*
Even ter heriinering:
De rubberen ruggengraat van Mark Rutte. Rutte in Londen: ‘We doen alles, maar militair ingrijpen is té groot risico’ Bron: Tubantia 07 mrt 2022
"Hoe triest en pijnlijk de beelden van de Russische invasie van Oekraïne ook zijn, Navo-troepen gaan zich onder geen beding rechtstreeks mengen in de oorlog."
"De realiteit is dat we in grote mate afhankelijk zijn van hun olie", gaf Rutte aan.
"Helaas betekent dat in de praktijk dat we die vreselijke beelden nog wel enige tijd gaan zien."
Nog even ter herinnering: 'Het 'pilsje met Poetin' en andere koninklijke olympische trauma's' Bron: NOS 30 jul 2016
'Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts!' Heidelberg 1855

19 okt 2022:
'Rutte: koning naar WK voetbal in Qatar is optie en ook verdedigbaar' Bron: NOS 19 okt 2022
"Het kabinet gaat met een regeringsafvaardiging naar het WK voetbal in Qatar. Dat betekent dat niet is uitgesloten dat koning Willem-Alexander op zeker moment ook gaat. "Dat is zeker een optie", zegt premier Rutte. Ondanks de mensenrechtenschendingen in het land vindt Rutte dat verdedigbaar." 'Oorlog Oekraïne'? "Nee jongen, das toch heel iets anders!"*
"De dialoog over mensenrechten kan het beste gevoerd worden als je ook op het WK bent, het helpt niet om de banden juist te verbreken", zegt Rutte. Geen*
Een terugkerend patroon bij Mark Rutte: die selectieve verontwaardiging, die ook nog eens zwabbert als een Kameleon, al naar gelang de Beurs-index.
'Niemand heeft in dit land het recht niet beledigd te worden' Bron: AD 06 nov 2020
"Grondrechten als vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs zijn volgens Rutte het fundament van onze samenleving."
"Als er mensen in Nederland zijn die denken: ik word beledigd en ik wil dat de overheid regelt dat dat niet gebeurt: dat kan hier niet."
Onze premier predikt dit wel ten overstaan van onschuldige kindertjes op scholen in Nederland.
Dus Joden en Moslims beledigen mag volgens Rutte gewoon? Holocaust ontkennen, toch strafbaar in Nederland, mag volgens premier Rutte dan dus ook? Of mag je alleen mensen beledigen die het niet met jou eens zijn? Haarlokjes knippen omdat Iran tegenstander Oekraïne is en bondgenoot van Poetin? Geen boycot van Qatar, omdat je nu weer om energie verlegen zit? Zou een beetje hypocriet zijn nietwaar?
Beetje sneu ook als die kindertjes erachter komen hoe het wel zit. Zie hierover ook: 'Vrijheid Van Meningsuiting'.
'De vijand van mijn vijand is mijn vriend', of 'de vriend van mijn vijand is mijn vijand'?

Rutte in Londen: ‘We doen alles, maar militair ingrijpen is té groot risico’ Bron: Tubantia 07 mrt 2022
"Hoe triest en pijnlijk de beelden van de Russische invasie van Oekraïne ook zijn, Navo-troepen gaan zich onder geen beding rechtstreeks mengen in de oorlog."
"De realiteit is dat we in grote mate afhankelijk zijn van hun olie", gaf Rutte aan.
"Helaas betekent dat in de praktijk dat we die vreselijke beelden nog wel enige tijd gaan zien."
Hoe triest de beelden ook zijn, hun olie is belangrijker. Het staat er letterlijk. Dus niet die mensenlevens zijn doorslaggevend, maar onze economie. Het staat er echt. Als je nu zou zeggen dat ingrijpen wellicht nog meer mensenlevens kost dan onderhandelen, vooruit. Maar dat staat er niet. Olie is belangrijker dan mensenlevens.

06 mrt 2022:
'Het Westen moet zich vooral richten op het splijten van de kliek rond Poetin' Bron: Column Thomas von der Dunk in De Volkskrant van 06 mrt 2022
"De brutale overval van het Russische gangsterregime op Oekraïne is de afgelopen dagen regelmatig betiteld als het Europese 11 september-moment. Ik zou het eerder als ons 1 september-moment willen betitelen: 1 september 1939."
"Er is, in terugblik, niet alleen de pijnlijke parallel van het proostende huidige Nederlandse staatshoofd in Sotsji en het felicitatietelegram van het toenmalige Nederlandse staatshoofd aan Hitler na de mislukte aanslag door Georg Elser. Dat was op 8 november 1939 - de Tweede Wereldoorlog was toen al begonnen. En terwijl Mark Rutte nog moest bijkomen van zijn gejuich om alle gewonnen Olympische medailles, vuurde het Kremlin de eerste raketten af op Kyiv."
Tja, een pijnlijke parallel

04 mrt 2022:
'Europa moet zich schamen' Column Kustaw Bessems in De Volkskrant van 04 mrt 2022
"Het was om onpasselijk van te worden. De zelffelicitaties, het triomfalisme, het gedweep met de Oekraïense heldenmoed."
"‘We zijn familie’, zei Rutte in een video voor het Oekraïense volk. Ik hoop dat mijn familie meer doet dan me toespreken, als ik ooit op de grond lig. Onmacht verbloemen, dat is wat het is."
Hoe hypocriet wil je het hebben?

23/24 feb 2022:
'Wat kun je vandaag verwachten rondom Oost-Oekraïne?' Bron: NOS 23 feb 2022
'Programma vandaag', het staat er echt!
Olympische Winterspelen 2022 voorbij, medailles uitgereikt, Kleintje Pils gehad, tijd voor WOIII, live met Mark Rutte! Kijk ook bij de publieke omroepen!
Nederland is toe aan een frisse nieuwe start, samen met en onder 'Eindverantwoordelijkheid' uiteraard van onze gemankeerde 'historicus' Markie Rutte.
Update(je) 24 feb 2022:
De premier benadrukte inmiddels vandaag, de oorlog is al begonnen hoor, "dat het tussen beschaafde staten onbetamelijk is om elkaar binnen te vallen". "Er zijn geen bufferstaten. Je mag van alles vinden van andere landen, maar je valt ze niet binnen." Bron: NOS 24 feb 2022 "Toe nou jongens, foei, niet doen, stout!"*
Uit geheime informatie van onze Inlichtingendiensten, die ons ter beschikking werd gesteld middels een datalekje, kwam dit tevoorschijn:
"Rutte onderhandelt over tijdschema met Biden en Poetin vanwege de verschillende tijdzones."*
"Wij zouden het verschrikkelijk onbeschaafd vinden als Poetin de Oekraïne niet op prime time binnenvalt."*
"Je mag toch zeker verwachten dat hij rekening houdt met onze neoliberale verdienmodellen van de media."*
"Ik ken Vladdie heel goed, betere historicus dan ikzelf".*
De koninklijke familie belooft WOIII te gaan volgen vanaf de pistes in het Oostenrijkse Lech: 'Koningshuis gaat uit solidariteit in Lech alleen van blauwe en gele pistes' Bron: De Speld
Nee, maar even serieus: 'Willem-Alexander en Máxima' Bron: Koninklijk Huis 24 feb 2022
"Ons hart gaat uit..... Wij leven intens mee.... bla bla bla."* Bron: idem Twitter
Even ter herinnering: 'Het 'pilsje met Poetin' en andere koninklijke olympische trauma's' Bron: NOS 30 jul 2016
'Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts!' Heidelberg 1855
Nou, gaat u er maar voor zitten, wel Premium!

'Rutte: Geen Nederlandse troepen naar Oekraïne' Bron: AD 21 jan 2022
"Een inval zou 'zo'n flagrante schending zijn van wat tussen beschaafde volken betamelijk is', oordeelt Rutte." Straks krijgen we zeker dit weer te horen: "Het is allemaal verschrikkelijk!" Even ter herinnering: 'Het 'pilsje met Poetin' en andere koninklijke olympische trauma's' Bron: NOS 30 jul 2016
Protect your 'Brothers in Arms'? En we sturen dan dus geen troepen?

13 jan 2022:
Rutte in Berlijn over vraag naar Gronings gas: 'Ook denken aan Duitse wensen' Bron: AD 13 jan 2022

06 nov 2020:
'Niemand heeft in dit land het recht niet beledigd te worden' Bron: AD 06 nov 2020
"Grondrechten als vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en vrijheid van onderwijs zijn volgens Rutte het fundament van onze samenleving."
"Als er mensen in Nederland zijn die denken: ik word beledigd en ik wil dat de overheid regelt dat dat niet gebeurt: dat kan hier niet."
Onze premier predikt dit wel ten overstaan van onschuldige kindertjes op scholen in Nederland.
Dus Joden en Moslims beledigen mag volgens Rutte gewoon? Holocaust ontkennen, toch strafbaar in Nederland, mag volgens premier Rutte dan dus ook? Of mag je alleen mensen beledigen die het niet met jou eens zijn? Haarlokjes knippen omdat Iran tegenstander Oekraïne is en bondgenoot van Poetin? Geen boycot van Qatar, omdat je nu weer om energie verlegen zit? Zou een beetje hypocriet zijn nietwaar?
Beetje sneu ook als die kindertjes erachter komen hoe het wel zit. Zie hierover ook: 'Vrijheid Van Meningsuiting'.
'De vijand van mijn vijand is mijn vriend', of 'de vriend van mijn vijand is mijn vijand'?

30 jul 2016:
'Het 'pilsje met Poetin' en andere koninklijke olympische trauma's' Bron: NOS 30 jul 2016
'Mein Name ist Hase, ich weiß von nichts!' Heidelberg 1855

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017