Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Der Pfannenbetrüger
Der Pfannenbetrüger
02/09/2023

Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.


Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting':
"Het recht op vrijheid van meningsuiting wordt in het VN-verdrag (BuPo) beschreven als de vrijheid om inlichtingen en denkbeelden van welke aard ook te vergaren, te ontvangen en door te geven, ongeacht grenzen en ongeacht de vorm."

'Der Pfannenbetrüger' 09 feb 2023 (laatst bijgewerkt op 10 feb 2023)

Nuh, wat nu?
'Sympathischer Holländer war gerissener Betrüger' Bron: N-LAND 04 dec 2014
"Ich stehe unschlüssig vor dem Getränkemarkt Fränki in der Regensburger Straße in Nürnberg, als ein schwarzer SUV mit RE Kennzeichen und von Verleihfirma Buchbinder hält, die Scheibe runterkurbelt und ein Holländer fragt, wo das nächste Küchenstudio sei. Ich überlege, nein, hier in der Nähe ist kein Küchenstudio. Er wartet, ich überlege und sage: 'Das ist wie mit Friseuren, wenn man keinen braucht ist an jeder Ecke einer, braucht man ihn, ist keiner da.'"

Nou ja, kan gebeuren hè, in 2014 en in 2023 ook nog wel.

Wie zich een beetje verdiept in de Pannenman, die raakt al snel verzeild in het thema 'Oplichting'.
Wie zich daar weer wat verder in verdiept en de laatste paar jaren zich ook wat verdiept heeft in 'Zoönosen, Bron: Wikipedia en het 'Coronavirus', die komt tot interessante inzichten.

De methode van aanpak van 'Der Pfannenbetrüger' komt vrijwel letterlijk overeen met die van deze virussen. Ze zoeken de zwakke plekken van de meest kwetsbare mensen en slaan vervolgens onverbiddelijk toe. Ze hebben je te pakken voordat en zonder dat je het in de gaten hebt.
Ook hier merk je de polarisatie. Er zijn groepen mensen die het probleem ontkennen en roepen: 'Mij overkomt zoiets niet!". Maar ze worden wel ziek.
In het gunstige geval verloopt het proces als bij Corona: je krijgt te maken met wat vervelende verschijnselen, die na korte tijd weer wegtrekken. Voor sommigen komt het harder aan en een klein percentage houdt langdurige klachten over aan de invasie.

Wie eenmaal door de fase van herstel heen is, heeft de nodige immuniteit opgebouwd en zal niet zomaar weer slachtoffer worden. Maar zoals we weten: het virus muteert en het zou verstandig zijn om na enige tijd toch maar eens een nieuwe vaccinatie op te halen.

Dat laatste kan nu bij deze variant ook online en we willen u deze tip niet onthouden.
Wist u dat je met Google Lens een QR-code op een product kunt scannen, net als een barcode, de bekende streepjescode? Wist u dat je met deze zelfde App een voorwerp zelf kunt scannen? Velen inmiddels waarschijnlijk wel, maar van die codes, wist u dat?
Google zoekt vervolgens alle mogelijke vergelijkbare producten en prijzen op van dit artikel. Zo is vrij simpel na te gaan wat de werkelijke marktwaarde van het aangeboden product is en weet u of de prijs van uw 'Gouden Aanbieding' een beetje realistisch is of niet. Of u komt erachter dat het product nergens elders op de markt is te vinden en wellicht helemaal 'fake' is. Wel oppassen dat de codes origineel zijn en niet overgeplakte vervalsingen zijn.
Wie vraagt om dat even te mogen doen, even scannen, zal van een 'besmette aanbieder' deze reactie kunnen verwachten: "Uh, ik ga maar weer eventjes verder".
Dan weet u hopelijk genoeg.

Bronnen:
'Ontvang waarschuwingen direct van de redactie via de nieuwe Opgelicht?!-app' Bron: Opgelicht?! 18 apr 2019
'Opgelicht-app voor Android waarschuwt je voor oplichting' Bron: Android Planet 02 jun 2015
'Streepjescodes scannen met een Androidtelefoon' Bron: wikiHow

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017