Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Dashboard
Dashboard
09/30/2020

Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.


'Vrijheid Van Meningsuiting':
“The ability to express ourselves freely is fundamental to a free society,” said Jodie Ginsberg, chief executive officer of 'Index on Censorship'. "This includes the freedom to publish, to satirise, to joke, to criticise, even when that might cause offence to others. Those who wish to silence free speech must never be allowed to prevail." Bron: The Guardian 08-01-2014
Zie ook: Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting' en 'A History and a Warning'

"Non-apology apology"
"Mistakes were made"
"Four Stage Strategy"
"Argumentum ad ignorantiam"
"The Truth Is Out There"

'Dashboard' 30 sep 2020 (Update 05 okt 2020)

Of het nu om coronavirussen gaat of om andere zaken die beleid vragen, we hebben tegenwoordig het 'Dashboard'.
Bij een 'Dashboard' gaat het eigenlijk om twee hoofdzaken: je hebt een piloot nodig, die weet hoe de machine bestuurd moet worden en het is handig als je een bestemming hebt.
Kijken we nu naar politiek Den Haag en het beleid van 'onze' Mark Rutte en zijn ploeg dan wordt het eigenlijk een kort verhaaltje.
Het ontbreekt onze leider aan visie: 'Oogarts' Bron: column Ewald Engelen in De Groene Amsterdammer van 17 jan 2018
"Met een zelfgenoegzaam lachje herhaalde hij de boutade van Helmut Schmidt: wie visie heeft, moet naar de oogarts."
Tja, als je geen visie hebt en je stapt dan de cockpit in, dan wordt het een beetje lastig om te vertrekken nietwaar?
En als je maar verstand hebt van vijftig procent van de knopjes op het dashboard dan ga je toch ook niet graag als passagier aan boord?
'In crisistijd is het kabinet eerst populair, daarna volgt de afrekening' Bron: Marcel Lieshout De Volkskrant 24 aug 2020
"Premier Rutte blijft zijn mantra herhalen: met vijftig procent kennis nemen we honderd procent besluiten. Tweede Kamerlid Henk Krol (Partij voor de Toekomst) maakte daarvan tijdens het debat: ‘Honderd procent koppigheid, vijftig procent verwarring’. Oppositiepartij PvdA heeft een alternatief pakket coronamaatregelen in de maak."
Een piloot die naar de oogarts moet omdat hij geen visie heeft en die ook nog eens van de helft van de knopjes op zijn dasboard geen idee heeft waar ze toe dienen, is het dan gek als er chaos ontstaat op het vliegveld?

Updates:

04 okt 2020:
'De derde golf | Zondag met Lubach' (S12) Bron: VPRO 04 okt 2020
Het verschil tussen Duitsland en Nederland: "Wir schaffen das!" Na Klar! En dit: 'Nette Menschen'
'Houdios' "Quanta Costa Nou?"

03 okt 2020:
RIVM: 'Tweede golf uit Spanje en Zuid-Frankrijk naar Nederland gekomen'
"De tweede coronagolf waar Nederland nu mee te maken heeft, kan volgens RIVM-voorman Jaap van Dissel goed worden vergeleken met de eerste golf in maart. Die werd waarschijnlijk veroorzaakt door mensen die uit Noord-Italië en Oostenrijk terugkwamen van skivakantie, en dankzij het carnaval het virus in Nederland verspreidden. Nu waren het name de jongeren die in Zuid-Frankrijk en Spanje op vakantie zijn geweest die het virus meebrachten, en dat via feesten en studentenhuizen verder verspreidden."
"Het is een mammoettanker die je moet keren. Er zijn nog allerlei infecties. Die zijn allemaal nog onderweg, en die ga je allemaal nog zien." Bron: de 'echte' deskundigen Jaap van Dissel en Jacco Wallinga bij de NOS 03 okt 2020
Tja, en wie moet die mammoettanker dan keren? De kapitein met een gezichtsbeperking en die de knopjes niet kan vinden?
En dan de jongeren de schuld geven als je de kademuur omver vaart?
Het verschil tussen Duitsland en Nederland: "Wir schaffen das!" Na Klar! En dit: 'Nette Menschen'
'Houdios' "Quanta Costa Nou?"

02 okt 2020:
'Je hoort vaak dat de coronacrisis zo onvoorspelbaar is. Was het maar waar' Bron: Essay van Kustaw Bessems op 02 okt 2020 in De Volkskrant
"Veel burgers moeten misschien nog wennen aan de ernst en verder uitzoeken hoe ze een rijk, plezierig leven kunnen leiden ondanks alle onzekerheid en zonder te ver van de harde werkelijkheid af te drijven. Maar ook politici en deskundigen hebben onder ogen te zien waarvoor zij staan. 'Het laatste dat ik wil is dat mensen naar mij luisteren', zei premier Rutte pas. Zijn taak beschreef hij als 'de mensen vertellen wat de situatie is'. Helaas, mijnheer de minister-president, de geschiedenis heeft anders voor u bepaald."
Het verschil tussen Duitsland en Nederland: "Wir schaffen das!" Na Klar! En dit: 'Nette Menschen'
'Houdios' "Quanta Costa Nou?"

01 okt 2020:
Waarom de tweede golf in Duitsland véél milder is: 'Zij luisteren, wij discussiëren maar door' Bron: Andreas Voss in het AD van 01 okt 2020
"Volgens Voss komt dat onder meer doordat Duitsers zich beter aan de basisregels houden."
"Hollanders? Ja maar"
Het verschil tussen Duitsland en Nederland: "Wir schaffen das!" Na Klar! En dit: 'Nette Menschen'
'Houdios' "Quanta Costa Nou?"

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017