Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Fototoek | Contouren | Bob Dylan

Zie over Bob Dylan ook (om maar een beginnetje te maken): de site van Bob Dylan himself, Wikipedia, Bob Dylan in New York en het album op deze site 'Greenwich Village'. Ook meer over Dylan in New York. Op deze site verder ook meer Bob Dylan in het album 'Songteksten'.
De Complete Basement Tapes zijn uit als 'Bob Dylan Bootleg Series Volume 11' en deze bevat de legendarische opnames die Dylan met The Band in de kelder van het Big Pink huis in West Saugerties (NY) maakten. Keyboardspeler Garth Hudson liet een bandrecorder meelopen. Deze opnames zijn nu voor het eerst officieel uitgebracht. In totaal werden meer dan honderd nummers opgenomen, waaronder covers van contemporaine hits, nieuwe interpretaties van traditionele liederen en veel nieuw geschreven materiaal. Lees over de Basement Tapes ook in Rolling Stone en de recensies in oa. The Guardian , The New Yorker en De Volkskrant. Meer over de Basement Tapes ook op BobDylan TV.
Update: inmiddels is ook de twaalfde Bootleg verschenen: 'The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12'. Meer hierover oa. op de site van Bob Dylan en een impressie in de Volkskrant van Gijsbert Kamer: "Hoeveel Bob Dylan kan een mens aan? De nieuwe Collector's Edition bevat alles wat Dylan in de jaren 1965 en 1966 in de studio heeft opgenomen. Achttien cd's, 20 uur muziek; en onze muziekrecensent Gijsbert Kamer beluisterde alles in één keer achter elkaar. Lees hier het liveblog terug". bron: Volkskrant 5 november 2015. Zie verder ook: Bob Dylan  The Story Of Cutting Edge en op BobDylan TV (The unpacking of The Luxe Edition). Bob: you may send me the Collector's Edition in return.
Dylan top-22 (for the time being, just as the order of rank).
Helaas worden veel clips van Bob Dylan off-line gehaald. Het blijft dus regelmatig bijhouden geblazen en soms ook zelf zoeken. Laatste update met links is van 16 okt 2017.
01. Lay Lady Lay of hier
02. Girl From The North Country
03. Just Like A Woman
04. Positively 4th Street
05. Blind Willie McTell
06. Make You Feel My Love
07. Not Dark Yet
08. Don't Think Twice It's Allright
09. When I Paint My Masterpiece
10. Foot Of Pride
11. Desolation Row
12. I Want You of hier
13. I Threw It All Away
14. I Shall Be Released
15. Tangled Up In Blue
16. If Not For You
17. Moonshiner
18. He Was A Friend Of Mine
19.
To Fall In Love With You
20.
The times they are a-changin
21.
House of the Risin' Sun
22.
With God On Our Side
Anyone?
contactformulier
Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.