Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Home | Fototoek | Contouren

Ruwe foto's, screenshots en filmframes zijn middels een unieke persoonlijke en handmatige 'algoritme' bewerkt, in dit geval 'vertoekt', tot een echte 'Toek'. Zelf zie ik het een beetje als een vorm van 'digitaal schilderen'. Eigenlijk is er niks nieuws onder de zon. In 1967 maakte Andy Warhol immers al 'verwarholde' beelden van Marylin Monroe en in 1984 van de 'Birth Of Venus'.

In dit album veel aandacht voor de link tussen beeld, muziek en songtekst. Van een aantal muzikanten staan er verwijzingen naar YouTube, songteksten zijn opgenomen en een aantal nummers is vertaald of bewerkt naar het Nederlands.

De relatie tussen beeld en muziek is ook terug te vinden in het album 'Songteksten' (foto's die de songteksten verbeelden, met oa. 'Politiek').

Verder zijn hier albums te vinden als 'Groninger Binnenstad' en 'Regenboog', een album met, ook politiek, gekleurde thema's, zoals 'The Thorn' (doornig nieuws, dat De Speld overbodig maakt), 'Anarchisme', 'Narcisme', 'De Reis van de Held(in)', 'Energietransitie', 'Vluchtelingen' en 'Nederland Polderland'. 

Klik op knop AFBEELDING DETAILS (rechtsboven elke foto) voor meer info en links.