Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Make Love
Make Love
06/09/2015
Liefde of oorlog: Bonobo of Chimpansee?
"Vergeet benamingen als 'macho' en 'metroseksueel'. Voortaan kunnen mannen ingedeeld worden in twee types apen: de agressieve chimpansee of de vredelievende bonobo.
Onderzoekers van de Harvard University hebben ontdekt dat de manier waarop het mannelijk lichaam reageert op competitief gedrag gelijkaardig is als die van hun meest naaste soortgenoten.
Wanneer ze uitgedaagd worden, hebben 'statusgedreven' mannen net zoals chimpansees de neiging het machohormoon testosteron te produceren. Meer rustige mannen maken net zoals bonobo's cortisol aan". bron: Knack.
Zie ook de NRC over de 'Hippie Aap', de Volkskrant over 'Stop het chimpocentrisme!' en kijk ook bij Powervrouwen: 'Bonobo’s zijn de feministen van het dierenrijk'.

04 april 2018:
Zo gedateerd is de Hippiewereld eigenlijk helemaal niet. Na de val van de Berlijnse Muur en de opkomst van het ongebreidelde kapitalisme kwam een nieuw soort Hippie om de hoek kijken: de Hipster.
De Hipster is toch eigenlijk gewoon een Hippie met een creditcard?

31 mei 2017:
'Waarom de oude hippie niet op de hipster van nu lijkt'. Bron: Elsevier Weekblad 31 mei 2017.
"Hippies ontrokken zich aan de maatschappij, waren vaak vegetariër en geloofden in ecovriendelijk, terwijl hooggeschoolde hipsters trendy muntthee drinken en een fortuin uitgeven aan bakjes hennepzaad, quinoa en tarwegras. Het grootste verschil is nog wel dat hipsters veel geld uitgeven om er arm uit te zien: hele maandsalarissen geven ze uit bij kledingwinkels als American Apparel, terwijl de hippies die op straat leefden nauwelijks een cent uitgaven aan hun versleten skinny jeans en tweedehandssandalen".