Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

Kabinetsformatie TK2017
Kabinetsformatie TK2017
2017年03月16日
Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.
De ongecensureerde originele items zullen vanaf deze datum uitsluitend nog per PDF via het 'contactformulier' nabesteld kunnen worden.

Wie compleet alle ins en outs nog eens wil nalezen, kan de 'PDF Kabinetsformatie TK 2017' bij mij opvragen via het contactformulier.

-  'De kiezer is de verliezer?' TOEK Talks (20 maart 2017, update 28 apr 2018)

AD 20 maart 2017, 'Dossier Tweede Kamerverkiezingen':
09.24 uur: Rutte is klaar met het gesprek. Hij vindt dat het CDA en D66 zitting moeten krijgen in een nieuw kabinet 'gezien de verkiezingsuitslag'. Verder hoopt hij dat dat er een 'stabiel meerderheidskabinet komt met draagvlak in beide Kamers'. Zie hieronder het 'gedwongen huwelijk van Mark Rutte'. Tinder zei 'Nope'.
11.04 uur: Pechtold komt naar buiten. "Ik heb mijn voorkeur uitgesproken voor een blok met GroenLinks, dus VVD, D66, CDA en GroenLinks", zegt hij. "We willen een progressief kabinet, waarbij we investeren in klimaat en onderwijs. De partijen die hebben gewonnen hebben daarop ingezet in verkiezingen." Het CDA heeft gewonnen, maar heeft daar helemaal niet op ingezet. Alexander Pechtold zijn analyse en redenering kloppen dus niet. D66 heeft er op ingezet, net als GroenLinks. Die vormen samen een minderheid in een kabinet zoals Pechtold wenst: 52 voor VVD/CDA en 33 voor D66/GroenLinks.
Soms denk je toch serieus dat er iets niet klopt in ons parlementair stelsel. Dan denk je de dag na de verkiezingen al: ben ik als kiezer nu alweer de verliezer? Dan denk je: Ammehoela!

- 'Het gedwongen huwelijk van Mark Rutte', TOEK Talks (15 maart 2017, update 28 apr 2018)

Zoals bekend gaan er in de media roddels rond over het privéleven van Mark Rutte. Daarover gaat het hier niet.  Mark Rutte sprak meermalen zijn voorkeur uit voor een kabinet met CDA en D66. Onze *'optimist' (?) wil dus in zee met 'Kereltje Pechtold', zoals Alexander Pechtold minachtend vier jaar lang door diverse VVDers is beschimpt en met 'Treurwilg Buma', die vier jaar lang niets heeft gedaan om Rutte en zijn kabinet te steunen, althans volgens Mark Rutte. Bij Tinder zou dit een 'Nope' opleveren. Met Mark Rutte gaat het misschien wel anders, ook al moet onze minister president niets hebben van gedwongen huwelijken. Met normaal.doen een 'Nope' voor VVD/CDA/D66, tenzij je toch voor het gedwongen huwelijk bent natuurlijk. Bij Rutte weet je het maar nooit. Weer een indicatie voor je stemkeuze.
*Bron: HP De Tijd 9 mrt 2017.
"Woordenboek Van Dale definieert optimisme als ‘de neiging om gunstige uitkomsten te verwachten’. Een positieve levenshouding dus, zoals het begrip elders wordt gedefinieerd. Het wereldbeeld dat de VVD er op na weet te houden, is echter helemaal niet zo positief. Het is vooral behoudend en probeert een bepaalde angst aan te spreken bij de kiezer. Het verhaal van de VVD is niet ‘we zetten ons in voor een gunstige uitkomst’. Het is eerder: ‘Laat ons jullie behouden voor een ongunstige uitkomst’. Dit lijkt misschien een nuanceverschil, maar raakt wel de kern van het begrip optimisme".

Wie nog wat meer wil lezen over de politiek in Nederland kan ook terecht bij: 'Politiek', 'Nederland Polderland', 'Landschap en Natuur', 'Vluchtelingen', 'Energietransitie' of 'The Thorn'.


vastgemaakt bericht
'Vrijheid Van Meningsuiting':
“The ability to express ourselves freely is fundamental to a free society,” said Jodie Ginsberg, chief executive officer of 'Index on Censorship'. “This includes the freedom to publish, to satirise, to joke, to criticise, even when that might cause offence to others. Those who wish to silence free speech must never be allowed to prevail". Bron: The Guardian 08-01-2014.
Zie ook: Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting' en 'A History and a Warning'.


Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017.