Fototoek


Fotogalerie van Jan-Maarten Goedkoop

2019 Verkiezing Europees Parlement
2019 Verkiezing Europees Parlement
05/18/2019
vastgemaakt bericht
Let op: anticiperend op de 'EU vs Disinformation campaign' van de 'European External Action Service East Stratcom Task Force' en vanwege invoering van onder meer de Duitse 'Netzwerkdurchsetzungsgesetz' heeft de redactie van deze website besloten per 1 februari 2018 op alle politiek gevoelige items preventief 'SelfCensuur'* toe te passen.
De ongecensureerde originele items zullen vanaf deze datum uitsluitend nog per PDF via het 'contactformulier' nabesteld kunnen worden.

vastgemaakt bericht
'Vrijheid Van Meningsuiting':
“The ability to express ourselves freely is fundamental to a free society,” said Jodie Ginsberg, chief executive officer of 'Index on Censorship'. “This includes the freedom to publish, to satirise, to joke, to criticise, even when that might cause offence to others. Those who wish to silence free speech must never be allowed to prevail". Bron: The Guardian 08-01-2014.
Zie ook: Amnesty International over 'Vrijheid van Meningsuiting' en 'A History and a Warning'.

Welkom bij: 2019 Verkiezing Europees Parlement.

23 mei 2019 verkiezingen voor het Europees Parlement.
Tja, lastig, lastig.

Recentelijk heb ik me best wel een beetje bezig gehouden met de uitvoering van 'Natura 2000' in Nederland.
"Natura 2000 is een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Dit netwerk vormt de hoeksteen van het beleid van de EU voor behoud en herstel van biodiversiteit. Natura 2000 is niet enkel ter bescherming van gebieden (biotopen), maar draagt ook bij aan bescherming van soorten (en hun habitats)." Bron: Wikipedia.
Als ik dan kijk, zie 'Landschap en Natuur', met '2019 Staatsbosbeheer -2.0' en 'Bomensloop Archemerberg', naar wat 'Europa' in de praktijk met de natuur doet, dan denk ik opnieuw: tja, lastig, lastig, wat moet ik daar nu nog van vinden?
Om eerlijk te zijn blijf ik het antwoord daarop een beetje schuldig.

Natuurbeleid is uiteraard maar een enkel aspect van Europa, er is natuurlijk zoveel meer om over te kiezen.

Vandaag troffen we dit aan in het AD: Kamer fluit Amsterdam terug: ‘Wij gaan over autoplannen’. "De plannen van Amsterdam om vanaf 2030 in de stad alleen nog maar elektrische auto's toe te staan, stuiten voornamelijk op verzet bij de rechtse meerderheid in de Tweede Kamer."
"Vanaf 2030 is Amsterdam echt nog alleen voor de subsidieslurpende Tesla-elite. De gewone, diesel- of benzine rijdende man of vrouw is dan de klos", vindt kamerlid Roy van Aalst van de PVV.
"De Amsterdamse plannen jagen mensen alleen maar op de kast en op kosten", zegt Kamerlid Remco Dijkstra van regeringspartij VVD.
Tja en dit is wat we lazen in jan in 'The Thorn':
13 jan 2019:
Gelezen in The Thorn: 'Rutte: Ik zou raddraaiers oud en nieuw liefst zelf in elkaar slaan'. Bron: AD 11 jan 2019.
Is dit aanzetten tot geweld en eigenrichting? Best wel eng mannetje, ondanks die charmante grijns. Zou als AIVD zo'n type toch beetje in de gaten houden.
Toch maar even een belletje gepleegd naar de spindoctor van de VVD.
"Ik snap jullie ongerustheid, maar er is niets aan de hand. Mark gebruikt gewoon zijn medicatie op tijd en dat hij nu zo agressief overkomt, dat is in overleg met mij. Kijk, zo tegen de verkiezingen moet je altijd een thema hebben om kiezers te trekken. Voor ons is dat nu 'de gewone man' (let op, bevat voor sommigen 'ongemakkelijke' inhoud). 'De aandeelhouder' doet het niet meer zo goed en we zitten met Thierry Baudet en Geert Wilders, die samen nu al groter zijn dan wij. Onze campagne richt zich dan ook op hun kiezers. Daar verbinden wij vervolgens geen daden aan na afloop van die verkiezingen. Al dat soort uitspraken zijn louter 'campagnetechnisch'.
In verkiezingstijd gooien wij verbaal het roer ook altijd om. Zo hadden we de slogan TopDutch en die richtte zich erop om Tesla naar Nederland te halen. Daar hebben we actief aan mee gelobbied. Nu hoort u Klaas Dijkhoff roeptoeteren dat we 'de gewone man' "niet een Tesla in gaan pesten". Dat ligt nu gewoon 'beter in de markt', meer kan ik er niet van maken, daar huren ze me voor in.
'Voorzitter groene VVD'ers: boodschap van Dijkhoff niet goed'. Bron: Nieuwsuur 12 jan 2019.
"Dröge denkt dat Dijkhoff met zijn verhaal komt omdat hij bang is voor de kiezer of de gele hesjes. "Misschien is dat het. Of het is voor de FvD-kiezer of de PVV-kiezer? Ik weet het niet."
'VVD: ’nee’ tegen klimaatakkoord' Bron: De Telegraaf 12 jan 2019.
'Samen met @DilanYesilgoz trots op Klimaatwet die vandaag door 7 politieke partijen ondertekend is. Goed voor Nederland'. Stand-Up Politics: 'hahaha'? Hoe triest kun je zijn en hoe hard kun je de 'de gewone man' vernederen met dit soort draaikonterij? Bron: Twitter 27 jun 2018.
'Het Groenste Kabinet Ooit'? Bron: De Volkskrant van 23 feb 2018.
"Zo moet u ook de uithalen van Mark Rutte zien. "Ik zou ze het liefst zelf in elkaar slaan" doet het goed bij 'de gewone man'. De keeper van FC Groningen, Sergio Padt, deed dat ook het liefst, je ziet het ook bij de Blokkeerfriezen: de 'gewone man' vindt dat wel ok. Daar zetten wij als spindoctoren dan verbaal weer op in. Maar u moet niet denken dat ze vervolgens ook iets gaan doen bij de VVD. Vuurwerkverboden en zo, daar houden ze niet van. Maar 'keihard straffen' dan weer wel. Alleen doet de rechter dat, straf opleggen en niet de VVD, dus dat soort dingen kunnen ze vrijblijvend roepen.
Een mooi vak vind ik dit zelf. Ik hoop dat u zo een beetje begrijpt waar al die ballonnen en losse flodders van de VVD vandaan komen. Als u nog vragen hebt kunt u me altijd bellen."
Tja, lastig, lastig, wat moet je daar nu van denken? Wat gaan ze daar in Brussel mee doen? Om eerlijk te zijn blijf ik het antwoord daarop een beetje schuldig.

Een stemadvies?
Misschien nog eens lezen bij '2019 PS Verkiezingen', 'Politiek', 'Nederlans Polderland', 'Vluchtelingen', of 'The Thorn'?
Tja, lastig, lastig.

Update 18 mei 2019:
Toch ook maar eens langs gegaan bij onze Oosterburen, Nederland telt immers maar voor een beetje mee bij de grotere broeders en zusters. Concreet: Nederland heeft 26 zetels van de 751 in totaal. Duitsland bezet er 96, Frankrijk 79.
SPD, Andrea Klokkers: "Miteinander"
SPD, Katarina Barley: "Macht Eurpa Stark"
Grün: "Europa braucht Zusammenhalt, Klimaschutz und deine Stimme!"
Freie Demokraten Nicola Beer: "Gestalten wir Europa neu. Solange es noch geht"
CDU: "Wir wählen Wohlstand. Sie auch?"
Tja, het blijft lastig. Gaan we met de waterstofauto linksaf of met de sjoemeldiesel rechtsaf, zijn we voor of tegen Europa?
Zie ook: 'Europees Parlement'.

Bijsluiter:

Met een * aangeduide citaten behoren tot de grotere groep der Parodialen. Ze worden vooral veel gebruikt in de vierdelijns zorg. Parodialen worden specifiek ingezet bij klachten van verhoogd ego. De werkzame stof bestaat meestal uit Parodie of Satire, maar soms bevat het medicijn ook Ironie, Spot, Humor of aanverwante stoffen. Bijwerkingen zijn niet bekend. Het middel moet wel met terughoudendheid worden toegepast bij mensen met een chronisch tekort aan 'Selfspot'. Humor kan bij deze groep patiënten soms dodelijk zijn. In mildere vorm zijn effecten waargenomen van allergie en irritatie.  Deze verschijnselen verdwijnen meestal binnen een paar minuten. Wanneer de reactie heftiger is en langer aanhoudt is het raadzaam contact op te nemen met de huisarts. Neem altijd de betreffende Parodial mee, zodat uw arts weet welke stof van toepassing is.

: zoiets als , 'Geprüfte Sicherheit', voor de persvrijheid? Zie ook Sheila Sitalsing op 30 aug 2017.